Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Poslanik SNS iz Niša traži zatvor za novinarku „Blica“

rssBookmark and Share

08.12.2015. Blic

Poslanik SNS Bratimir Vasiljević podneo je privatnu krivičnu tužbu protiv novinarke „Blica“ Ivane Anđelković.

Traži odštetu od 900.000 dinara: Bratimir Vasiljević, Blic
Traži odštetu od 900.000 dinara: Bratimir Vasiljević, Blic

Narodni poslanik SNS Bratimir Vasiljević podneo je privatnu tužbu protiv novinarke „Blica“ Ivane Anđelković, kojom traži šest meseci zatvora i odštetu od 900.000 dinara zbog tekstova o dugovima za struju objavljenim početkom godine. On smatra da su počinjena krivična dela uvrede i iznošenja porodičnih prilika!

Ovo je, inače, druga tužba poslanika Vasiljevića kojom zahteva novčano obeštećenje, jer je zbog istih tekstova već pokrenuo parnicu protiv „Blica“ i Anđelkovićeve pred sudom u Beogradu.

- Sama činjenica da me poslanik vladajuće stranke tuži na dva mesta i da zahteva zatvorsku kaznu zbog toga što sam samo radila svoj posao predstavlja pritisak na mene kao novinara i, pretpostavljam, nameru zastrašivanja kako se ne bih bavila istraživačkim novinarstvom. Svoj posao sam obavila savesno i odgovorno i pisala tekst isključivo na osnovu onoga što sam dobila zvanično od „Jugostoka“ - rekla je Anđelkovićeva posle suđenja.

 Na ročištu ona je istakla da je nakon saznanja da Vasiljević ima dug koji isplaćuje po sporazumu, da mu je isključivana struja i da se nekoliko puta samovlasno priključivao na mrežu, dobila je odgovor „Jugoistoka“ koji to potvrđuje, ali da se Vasiljević nije javljao na telefon niti joj je odgovorio na SMS poruku kada je probala da ga dobije.

Podaci iz "Jugoistoka": Ivana Anđelković- Napisala sam tekst na osnovu podataka iz „Jugoistoka“ gde nijednom rečju nisam uvredila Vasiljevića. S obzirom da se radi o funkcioneru, javnost ima prava da zna da li plaća struju ili ne - izjavila je Anđelkovićeva pred sudom. Ona je dodala da smatra da pisanje o dugu za struju funkcionera ne predstavlja iznošenje porodičnih prilika.

Vasiljević, koji je i odbornik u Skupštini grada Niša, rekao je da je u 2013. godini izmirio dug (od 1,15 miliona dinara) potpisivanjem sporazuma o reprogramu i da se od tada smatra urednim platišom, da struju nije krao kako je navedeno u tekstovima niti je evidentirana potrošnja mimo strujomera pa se zbog tekstova loše osećao, što je konstatovao veštak.

- Ocu koji je odnedavno pokojni, morao sam da objašnjavam da nisam lopov. A još gore je bilo to što sam bio predsednik Opštinskog odbora SNS na Panteleju gde imam preko 5.000 članova i na svakom sastanku sam morao da kažem da nisam lopov. Kada je objavljen tekst u „Blicu“ obratio sam se „Jugoistoku“ i dobio odgovor da protiv mene nikada nije podneta krivična prijava za krađu struje niti da je utvrđeno da postoji potrošnja koja se ne registruje preko brojila - rekao je Vasiljević.

On je dodao da je i u postupku koji je vođen pred sudom oslobođen optužbi (za skidanje službenog pečata i samovlasno priljučivanje). Potvrdio je da je pomenuti broj telefona njegov, da je „možda“ dobio poruku koju mu je poslala novinarka „Blica“, ali je nije pročitao. I stan na koji se odnose dugovanja je njegov ali ne živi u njemu godinama, već su u tom stanu članovi njegove bliže porodice.

„Blicu“ se nije obraćao da se objavi demanti rekavši da „kada se prospe perje, ne može se sakupiti“.

Komentara: 0


#   struja   Jugoistok   Blic   poslanik   računi   zatvor   novinari   krivična prijava   tužba   Ivana Anđelković   Bratimir Vasiljević   tekst   Ana Anđelković
@EDJugoistok @Blic_online @i_andjelkovic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima