Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Predsednik skupštine Leskovca traži zaštitu Tužilaštva

rssBookmark and Share

Predejane 16.03.2011. Dušan Kocić

Živojin Stefanović (SPS), koji je podneo krivičnu prijavu, između ostalog, i protiv dva ministarstva, ocenjuje da će u džepove pojedinaca iz tzv. ,,tunelske mafije’’ otići ,,velike pare’’ ako ne bude prihvaćen predlog grada Leskovca i MZ Predejane o novoj trasi autoputa koja neće u velikom luko zaobilaziti Predejane i dvadesetak okolnih sela

Predejane
Predejane

LESKOVAC – Krivičnu prijavu protiv dva ministarstva – infrastrukture i životne sredine, ali i Puteva Srbije i privrednog društva korodora X podneo je danas Živojin Stefanović, predsednik Skupštine grada Leskovca.

O tome je Stefanović, inače, predsednik OO SPS u Leskovcu i godinama jedan od najbližih Miloševićevih saradnika, obavestio predstavnike ,,sedme sile’’ na ,,vanrednoj’’ konferenciji za novinare.

Stefanović ukazuje da je na delu ,,tunelska mafija’’, a da su kolovođe u Putevima Srbije. Ovaj najuticajniji leskovački socijalista zatražio je da se Tužilaštvo za organizovani kriminal uključi bez odlaganja, jer posledice mogu biti – nesagledive.

Živojin Stefanović (SPS), koji je podneo krivičnu prijavu, između ostalog, i protiv dva ministarstva, ocenjuje da će u džepove pojedinaca iz tzv. ,,tunelske mafije’’ otići ,,velike pare’’ ako ne bude prihvaćen predlog grada Leskovca i MZ Predejane o novoj trasi autoputa koja neće u velikom luko zaobilaziti Predejane i dvadesetak okolnih sela.

Živojin Stefanović

-Oko našeg idejnog rešenja složile su se sve stranke u lokalnom parlamentu i to je prvi put da budemo jedinstveni oko nekog pitanja posle uvođenja višestranačja u naš parlamentarni život – kaže Živojin Stefanović.

Ranije izneti predlog Gradske skupštine Leskovca o trasi Koridora X, odnosno autoputa E-75 mnogo je racionalniji, jer donosi uštedu od 10 do 15 miliona evra, a dvadesetak sela neće biti odsečeni od sveta.

-Akcija za promenu ,,zvanične’’ trase vodi se od 2001. godine, jer ako se naši predlozi ne uvaže, bićemo ,,slepo crevo’’ i ono malo stanovnika moraće da napusti ovaj kraj – kaže Dragan Savić, predsednik MZ Predejana.

Da li će i kada i pod kojim uslovima biti sagrađena moderna trasa autoputa kroz Grdeliku klisuru – pitanje je na koje se u Leskovcu, Grdelici i Predejanu, ali i dvadesetak sela ovoga kraja poslednjih godina traži pravi odgovor.

Gradska skupština Leskovca je još 23. juna obrazovala pregovarački tim za izmenu idejnog projekta autoputa E-75 na deonici kroz Grdelilčku klisuru, pored naselja Predejane.

Prema predlogu lokalne samouprave Leskovca, izmenjena trasa magistrale trebalo bi da prolazi nedaleko od Predejana i tamošnjeg motela, a po sadašnjoj varijanti gradio bi se tunel i magistrala bi zaobišla ne samo Predejane, nego i dvadesetak naselja u kojima živi 14 hiljada stanovnika, koji će, kako se procenjuje, najvećim delom napusti ovaj nerazvijeni kraj ako se ne prihvati rešenje koje je zadovoljavajuće za njih.

 

 

Komentara: 0


#   predsednik   kriminal   Živojin Stefanović   Predejane   Gradska skupština   Dragan Savić
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima