Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dodeljene potvrde učesnicima programa U-NI praksa 2018.

rssBookmark and Share

Niš 05.12.2018. Južna Srbija Info

Predstavnici Grada i Univerziteta u Nišu uručili su studentima danas u Velikoj sali Univerziteta u Nišu potvrde o obavljenoj radnoj praksi. Praksa je trajala mesec dana, tokom novembra 2018. godine, bez naknade, u javnim preduzećima, Gradskoj upravi i službama, ustanovama kulture i sporta i gradskim opštinama.

Dodeljene potvrde učesnicima programa U-NI praksa 2018.

U-NI praksa 2018. je zamišljena kao projekat pomoći mladim ljudima, studentima završne godine osnovnih studija i studentima master studija visokoobrazovnih institucija Univerziteta u Nišu, da za vreme, i nakon svog studiranja, mesec dana rade u javnom sektoru. Pruža mogućnost studentima da steknu iskustvo u različitim oblastima. Rad u javnom sektoru je odlična prilika da se profesionalno razvijaju i steknu potrebne veštine.

Cilj prakse za studente je sticanje praktičnog stručnog iskustva u radu, pribavljanje Potvrde o obavljenoj praksi koju izdaje Grad Niš i Univerzitet u Nišu, mogućnost dobijanja preporuke od strane institucije u kojoj student obavlja praksu i mogućnost priznavanja prakse kao dodatne aktivnosti od strane obrazovnih institucija u vidu 3 ESP boda.

Ove godine na praksi je učestvovalo 30 studenata. Svi praktikanti i mentori su popunili evaluacioni upitnik koji se odnosi na praksu kako bi se definisale smernice i predlozi za unapređenje prakse za narednu godinu. Opšta ocena programa U-NI praksa 2018 je odlična po mišljenju i praktikanata i mentora.

Cilj U-NI prakse za naredni period je da se proširi i na privatni sektor.


#   Niš   studenti   Univerzitet u Nišu   stručna praksa
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima