Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prekinuta blokada puta Niš Sofija

rssBookmark and Share

Niš 09.08.2011. Izvor: Medijski istraživački centar

Zaposleni u Preduzeću za puteve (PZP) „Niš“ iz sastava Nibens grupe prekinuli su danas oko 11 sati blokadu kraka koridora 10 od Niša prema Sofiji.

Prekinuta blokada puta Niš Sofija
„Od predstavnika MUPa smo čuli da je reagovala i ambasada Bugarske i Turske i da bi izbegli međunarodni incident i da ne bi maltretirali putnike rešili smo da prekinemo blokadu“, rekao je predstavnik sindikata u PZP Niš Ljubiša Ivanović. On je kazao da je današnjom bokadom dela koridora 10 u trajanju od sat i po, postignut cilj i da je upućena jasna poruka nadležnima da su radnici Nibens grupe spremni i na drastične vrste protesta. „Ako tokom dana ne bude rešen naš problem, sutra ćemo ponovo blokirati puteve i ostaćemo na barikadama do ispunjenja naših zahteva“, rekao je Ivanović.

On je kazao da su radnici PZP Niš juče dobili jednu platu nakon dogovora predstavnika grada Niša i AIK Banke. „Sve i da nam ispalte sve zaostale plate, naš cilj je deblokada računa preduzeća kako bi mogli da nastavimo sa radom i obezbedimo naredne plate“, rekao je Ivanović.


#   Niš   PZP Niš   zaostale plate
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima