Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Preminuo Miroljub Jovanović – Mika Tambura

rssBookmark and Share

Niš 03.12.2020. Belami portal, Južna Srbija Info

Dugogodišnji urednik RTV Belaami, kulturni radnik, muzičar i osnivač legendarne grupe Lutajuća srca Miroljub Jovanović – Mika Tambura, posle kraće bolesti, preminuo je juče u 69.godini života.

Poslednje pojavljivanje – emisija Odmori mozak 10.11.2020. Foto: Belami
Poslednje pojavljivanje – emisija Odmori mozak 10.11.2020. Foto: Belami

Miroljub Jovanović je rođen 21. maja 1951. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Nišu. Diplomirao je na Fakultetu zaštite na radu. Na mesto urednika muzičko-zabavnog programa u Domu kulture Josip Kolumbo došao je 1974 gde 1978.postaje direktor,a 1986. izabran je za pomoćnika upravnika Narodnog pozorišta.Skoro 30 godina proveo je u medijima, od 1993. kada je bio glavni I odgovorni urednik prve privatne radio stanice u Nišu, Belami radija.

U ranoj mladosti osniva grupu “Lutajuca srca“ koja pobedjuje na festivalu u Subotici sa pesmom “Još malo“ koja postaje evergrin,a grupa je osvajala nagrade i na festivalu u Sarajevu i Zagrebu. Grupa je 1974. izabrana da predstavlja Jugoslaviju na festivalu u Bremenu. Ove godine su Lutajuća srca obeležila 50 godina rada.

Njegov doprinos razvoju kulturnog života grada Niša je nemerljiv.Miroljub Jovanović je bio dugogodišnji organizator Filmskih susreta i Horskih svečanosti i jedan od osnivača Niških muzičkih svečanosti, galerije Niškog kulturnog centra, a bio je i organizator Festivala savremeni srpski film u Beču.

Iza sebe je ostavio dvojicu sinova, ćerku i unuka.

"Pamtićemo ga kao duhovitog, kreativnog i dobrog kolegu", napisale su kolege sa RTV Belami.


#   Niš   Miroljub Jovanović   novinari   In memoriam   Belami RTV   Lutajuća srca grupa   Mika Tambura
@belamiportal @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima