Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pruga iz centra Niša biće izmeštena po završetku radova na elektrifikaciji pruge Niš – Dimitrovgrad

rssBookmark and Share

Niš 30.01.2022. Južna Srbija Info

Pruga iz centra Niša biće izmeštena po završetku radova na elektrifikaciji pruge Niš – Dimitrovgrad i pravljenja kružne železničke obilaznice oko Niša, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Dok država ne završi taj deo posla, pruga ne može da se izmesti iz gradskog jezgra, dodaje Sotirovski.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Pruga iz centra Niša, biće izmeštena kada budu završeni radovi na elektrifikaciji pruge Niš- Dimitrovgrad i radovi na kružnoj zelezničkoj obliaznici oko Niša, kazala je gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski.

Pruga Niš- Dimitrovgrad je jedini deo Koridora 10 koji nije elektrificiran i predstavlja vezu između Srbije i Bugarske kojom se kreću velike količine robe iz Turske i sa Bliskog Istoka.

Podsetimo:  predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom posete Nišu krajem godine rekao da se nada da će obilaznica u dužini od 22 kilometra oko Niša biti gotova do kraja 2024. godine, a brza pruga do Beograda do 2026. godine. I dodao da će ta pruga Niš staviti na mapu najvažnijih mesta od Beča do Istanbula.


#   Niš   Dragana Sotirovski   pruga
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima