Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prvi dan protesta UPSS: Nišlije i po hladnom vremenu istrajne u svojim zahtevima

rssBookmark and Share

30.01.2017. Z.S. Južna Srbija Info

Prvog dana najavljenih petodnevnih protesta iz Udruženog pokreta slobodnih stanara i vlasnika privatnih zgrada (UPSS) zahtevaju javnu raspravu uz učešće medija, sa čelnicima Niša o ceni grejanja za koju smatraju da je nerealno visoka.

Foto: UPSS
Foto: UPSS

Danas, prvog dana na protestnoj šetnji okupilo se par stotona Nišlija, predođeni predstavnicima Udruženog pokreta slobodnih stanara (UPSS).

Građani su nakon okupljanja ispred niške Toplane, krenuli u dugačkoj koloni Bulevarom Nemanjića do Gradske kuće u Nišu.

Foto: UPSS

I ovog puta je izraženo nezadovoljstvo nerealno visokom cenom daljinskog grejanja i nepoštovanjem zakona, rečeno je iz UPSS-a. 

Interesantno je da su zakazani protesti u Kragujevcu i Kraljevu otkazani, jer je gradonačelnik najvećeg šumadijskog grada više od tri sata molio građane da ne izlaze na proteste dok se ne reši situacija sa kragujevačkom toplanom. Toplana u Kraljevu je snizila cenu grejanja, pa za protestima nije ni bilo potrebe. U Zrenjaninu je danas takođe održan protest u isto vreme kada i u Nišu. 

Protesti se nastavljaju svaki dan do 3. februara, ispred Gradske kuće u 17. sati.

 


#   Gradska toplana JKP   protest   Gradska kuća u Nišu   Udruženje skupština stanara   Udruženi pokret slobodnih stanara UPSS
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima