Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radost igre i znanja u novom "Senzornom parku" u Specijalnoj školi "Bubanj"

rssBookmark and Share

19.10.2017. Z.S. Južna Srbija Info

Od danas će deca ometena u razvoju u Specijalnoj školi sa domom učenika „Bubanj” u Nišu, moći da se rehabilituju uz sticanje znanja i igru. Izgradnja parka je koštala oko dva miliona dinara, uz podršku Ministarstva prosvete.

Foto: Nj.P. Južna Srbija
Foto: Nj.P. Južna Srbija

Dvorište škole "Bubanj" bilo je danas malo da primi svu decu, roditelje, predstavnike Ministarstva prosvete, Školske uprave i predstavnike grada Niša.

Foto. Nj.P. Južna Srbija

"Park je prvi ovakve vrste na jugoistoku Srbije, možda i šire, a namenjen je pre svega rehabilitiaciji dece sa smetnjama u razvoju, sa kutkom za zvučnu simulaciju, aromoterapiju, taktičku terapiju, praktično ovde se nalazi sve ono što može da probudi razvoj jednog deteta", kaže direktor škole Snežana Čarapić.

Foto: Nj.P. Južna Srbija

Pomoćnik ministra prosvete Ljubiša Antonijević, kaže da ministarstvo sa radošću prihvata ovkave projekte, gde uz dobar rad kolega, može da se vidi brz napredak dece sa smetnjama u razvoju.

Foto: Nj.P. Južna Srbija

"Roditelje uvek obraduje svaka novina koja je za dobrobit naše dece. Ovde ne bi trebalo da se stane jer ima mnogo drugih praktičnih problema, kao što je prevoz. Škola je dosta udaljena i nalazi se na teškom terenu za "specijalnu decu", koji iziskuje prevoz do same zgrade, jer nekada je veoma teško pratiti decu gradskim prevozom ili peške. Takođe insistiramo i na produženom boravku za sva odeljenja. Za sve to je potrebna inicijativa lokalne samouprave prema resornom ministarstvu", rekao je Aleksandar Aca Cvetanović, predsednik Saveta roditelja.

Poznati niški i srpski kantautor Oliver Katić, doprineo je dobroj atmosferi na otvaranju Parka.

Foto: Nj.P. Južna Srbija

Školu danas pohađa 220 učenika svih uzrasta, od predškolskog do srednjeg stručnog obrazovanja.

 


#   Južna Srbija region   Palilula GO   Ljubiša Antonijević   Ministarstvo prosvete   Oliver Katić   posebne potrebe   deca sa invaliditetom   Bubanj Specijalna škola   Snežana Čarapić   Senzorni park
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima