Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radost južnjaka u Beču: Sleteo prvi redovni avion iz Beča u Niš

rssBookmark and Share

Niš 17.11.2018. Južna Srbija Info

Veliki dan za Niš i niški aerodrom, pre svega za južnjake koji žive u Beču i njihove rođake, kao i brojne poslovne ljude koji sarađuju sa partnerima u austrijskoj prestonicici. Danas je sleteo prvi avion na redovnoj liniji Beč-Niš, kompanije "Viz er".

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

"Danas je veliki događaj za naš grad, ali i za ceo jugoistok Srbije", izjavio je gradonačelnik Darko Bulatović, koji je sa saradnicima i Dušanom Kneževićem, vršiocem dužnosti direktora aerodroma "Konstantin Veliki", dočekao prvi avion na liniji Beč-Niš-Beč.

Današnjim sletanjem aviona avio kompanije "Viz er" iz austrijske prestonice, i zvanično je uspostavljen redovni putnički avio saobraćaj, ka ovom gradu iz Niša, i ka Beču.

Nakon svečanog dočeka aviona iz Beča, nastavljen je razgovor sa predstavnikom Ministarstva saobraćaja, resorenog većnika Bratislava Vučkovića, direktora TON-a Uroša Parlića, profesora Bubnja i direktora niškog aerodroma, o daljem razvoju saobraćaja sa niške vazdušne luke.

Avion je dočekan vodenim topovima, a posada letilice, prigodnim poklonima.

Jedanaesta destinacija po redu, i to jedna od najznačajnijih u Evropi

Direktna linija iz Niša prema Beču. dva puta nedeljno

U prazničnim periodima, kao i tokom leta biće uvedena i treća linija. Ova liniji ja značajna za sve, za putnike, značajna je i za privedu, ali i za sam Niš koji je regionalni centar jugoistočne Srbije.

"Zadovoljstvo je danas biti ovde, radujemo se svakoj novoj liniji i očekujemo da u budućnosti, zahvaljujući podršci države, svi kapaciteti na aerodromu budu pravi, aerodromski, sa svim onim potrebama i sadržajima koji čini jedan veliki grad kao što je naš“.

Bulatović je naglasio da je za prvih osam meseci u ovoj godini povećan broj putnika sa aerodroma u Nišu za 8 odsto, odnosno za 287.000 na 310.00. Nada se da će ovim tempom biti oboren prošlogodišnji rekord, a tome se najiskrenije nada i v.d. direktora Aerodroma „Konstantin Veliki“, Dušan Knežević.

„Svakako smo veoma zadovoljni saradnjom sa kompanijom "Viz er" i raduje nas otvaranje nove linije za Beč, koja je peta njihova destinacija iz koje će leteti“, kazao je v.d. direktora niškog aerodroma, Dušan Knežević.

"Uspešna saradnja sa kompanijama na razvoju vazdušnog saobraćaja iz Niša se nastavlja. Ove godine će biti oko 8 odsto putnika više nego u 2017. godini. Bližimo se broju od 332.000, kada ćemo imati i jubilarnog putnika, odnosno kada ćemo postaviti novi rekord. Beč je interesantna destinacija, kako za našu dijasporu, tako i za naše ljude koji odavde žele da putuju kao turisti. Nadamo se da će ova saradnja i dalje da se razvija, i da će već 2019. biti još uspešnija godina od ove“, istako je Knežević.

 Avioni će na realaciji Beč-Niš-Beč leteti utorkom i subotom. Treći, dodatni let na pomenutoj relaciji  biće četvrtkom u periodu novogodišnjih praznika.

"Viz er" je započao sa letovima sa aerodroma „Konstantin Veliki“ juna 2015. godine sa dve avio linije, Malme i Bazel, a potom su uvedene još tri linije.

Trenutno sa ovom avio kompanijom, može da se leti iz Niša za Bazel, Dortmund, Memigen, Malme i Beč.

Cena karte do Beča u ovom trenutku, je oko 2.500 dinara u jednom pravcu.

Komentara: 0


#   Niš   Darko Bulatović   Beč   Uroš Parlić   Viz Er   Ministarstvo građevinarstva   avio saobraćaj   Bratislava   Dušan Knežević
@DarkoBulatovic_ @wizzair @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima