Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Raspisana Interpolova poternica za Momirom Stojanovićem

rssBookmark and Share

25.02.2015. Tanjug, Južna Srbija Info

Poslanik SNS-a Momir Stojanović izjavio je danas za Tanjug da je čuo da je za njim raspisana "crvena" Interpolova poternica, ali i da se nada reakciji države Srbije.

Raspisana Interpolova poternica za Momirom Stojanovićem

"Nadam se da imam državu koja će o tome da odluči jer raspisati ovakvu poternicu za cilj ima zaplašivanje Srba da se vrate na KiM i da se njihova imovina razgrabi", rekao je Stojanović, koji je predsednik skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost.

Stojanović je pojasnio da raspisivanje poternice ima veze sa odlukom UN da se formira sud za zločine OVK na KiM i da je Osnovni sud u Đakovici, gde je inače rođen, pokrenuo krivičnu prijavu protiv 17 Srba među kojima je i njegovo ime.

Uveren je, kaže, da će biti još takvih optužnica po gradovima na Kosovu a sve, kako kaže, sa ciljem da se ublaže efekti formiranji tog suda.

On je ocenio neprimerenim da Opštinski sud rasipisuje "crvenu" poternicu, uz napomenu da je ponosan na sve što je radio i da nema nameru da se stavlja u poziciju da se brani.

Stojanović je objasnio da je od 1993. do 1996. bio zamenik načelnika bezbednosti Prištinskog korpusa a do 1999. i njen načelnik.

Interpol je raspisao poternicu za Stojanovićem zbog, kako se tvrdi, počinjenih zločina nad civilnim stanovništvom.


#   Kosovo i Metohija   poslanik   sud   optužnica   zločin   general   Đakovica   Momir Stojanović   poternica   Interpol   Osnovni sud
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima