Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Rebalansom, gradski budžet uvećan za 4.78 odsto

rssBookmark and Share

08.10.2016. Južna Srbija Info

Na jučerašnjoj sednici Skupštine grada Niša, odbornici većinom glasova su usvojili predlog rebalansa, odnosno uvećanja budžeta za 577 miliona dinara.

Foto. Južna Srbija
Foto. Južna Srbija

Zamenik gradonačelnika Miloš Banđur, objasnio je da, "Novi rebalans budžeta nije nipošto politički, niti razvojni jer se odnosi na poslednja tri meseca ove godine. Ovaj rebalans budžeta je bio neophodan iz pravno formalnog razloga, jer je nama najveći deo rebalansa naložila Državna revizorska institucija. Od milijardu i 103 miliona promene rashoda 884 miliona se odnosi na ono što je naložio DRI, a samo 246 miliona je ono što smo ocenili kao prioritet do kraja tekuće godine" - rekao je zamenik gradonačelnika Miloš Banđur i dodao da su nepotrebni rashodi smanjeni za oko 577 miliona.

Niška opozicija bila je protiv predloga uvećanja budžeta, zbog kako kažu nerealne prihodovne strane i zbog sumnje da će ta sredsta biti uložena u investicije.

"Usvojenim rebalansom dodatno se planira da rashod budžeta bude svih 12,7 milijardi, a znamo da je prihodovana strana Niša već godinama oko 7 milijardi. Ovo će dovesti do nerealnig trošenja", izjavio je Momir Stojanović.

Sa novim uvećanjem budžet grada iznosi 12 milijardi i 719 miliona dinara.

Komentara: 0


#   budžet   Miloš Banđur   rebalans   Skupština grada Niša   Momir Stojanović
@Milos_Bandjur @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima