Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Rukovodilac tukao radnika

rssBookmark and Share

Leskovac 27.09.2010. Beta

Rukovodilac tukao radnika

LESKOVAC - Protiv jednog rukovodioca privatnog preduzeća "Niniko Lajn" iz Leskovca podneta je prekršajna prijava zbog sumnje da je tukao radnika Dragana Janjića (42), pošto mu je prethodno dao otkaz, potvrđeno je danas Beti u leskovačkoj policiji.

Portparol Policijske uprave u Leskovcu Boban Zdravković nije znao da kaže ime rukovodioca, ali Dragan Janjić je rekao Beti da je batine dobio od Dragana Nikolića direktora i vlasnika "Niniko Lajna", preduzeća za proizvodnju opekarskih proizvoda.

Prekršajna prijava podnesena je danas pošto je Janjić jutros prijavio policiji slučaj.

"Batine sam dobio jutros, posle sastanka sa Nikolićem koji nam je saopštio da nas 20, do ukupno 80 radnika, možemo da idemo kući jer je prestala potreba za našim angažovanjem. Tražili smo zarađenu jednomesečnu platu, ali on je vrdao, pa sam ja zapretio Inspekcijom rada. Tada je na mene skočio kao lav", ispričao je Beti ovaj radnik.

Janjić, kao i njegov otpušteni kolega i očevidac incidenta Miroslav Filipović, tvrde da je Nikolić šutirao bivšeg radnika po nogama i butinama i udarao mu samare po licu.

"Dok me je tukao, pretio je da će me ubiti. Ponižen sam i uplašen, popio sam brdo bensendina", ispričao je Janjić.

Dragan Nikolić je, međutim, negirao ceo događaj.

"Ništa od toga nije tačno. Ako sud dokaže da sam ga tukao, u redu, ali ja imam 5o svedoka koji će potvrditi suprotno", kazao je Nikolić Beti.

U Samostalnom sindikatu za Jablanički okrug rečeno je Beti da je to prvi slučaj fizičkog nasilja nad radnicima u ovom kraju.



#   Leskovac   budžet   poljoprivreda   Jablanički okrug   Ana Nikolić   Dragan Nikolić   Boban Zdravković   prekršajna prijava
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima