Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Seča kneževa" u niškoj Banovini

rssBookmark and Share

Beograd 28.07.2014. JužnaSrbija.Info

Završena je sednica Vlade Srbije u zgradi Univerziteta u Nišu, popularnoj ,,Banovini''

"Seča  kneževa" u niškoj Banovini

Otvorenom delu sednice predhodio je radni deo, sednice Vlade Srbije,kao i mnoge aktivnosti pojedinh ministara, koji kao da su se "takmičili" ko će pokazati što više predusretljivosti prema niškim privrednicima! O ovim posetama ,,Južna Srbija Info je već izveštavala u toku današnjeg dana.

Ceo ''tim'' Vlade Srbije došao je autobusom u Niš, a vremenske prilike nisu bile  blagonaklone prema ministrima. Navikli na poznatu južnjačku gostoljubivost i prećutno mirenje sa situacijom ''vladari Srbije'' izbrali su baš ovaj grad  u kojem će biti smenjni pojedini direktori JP.

Premijer Vučić je najavio da će od sada sednice Vlade biće održavane i u ostalim gradovima Srbije , da nam se ne bi ''Cela Srbija preselila u Beograd ''..

Na današnjoj sednici raspravljlo se o radu JKP uz  obrazloženje o neefikasnosti u radu JKP .

"Ton" ove sednice u momentu izlaganja Premijera Vučića već standardno je bio u maniru strogog učitelja.
Kako rečeno, tako i učinjeno!

Smenjeni su direktori javnih preduzeća  "Železnice Srbije", "Aerodrom Nikola tesla" "Dipos", "Državna lutrija Srbije", "Dunav osiguranje", "Direktorat civilnog vazduhoplovstva", "Agencija za bezbednost saobraćaja".

Premijer Vučć je istako ,... preko konkursa ćemo izabrati najstručnije ljude za javna preduzeća i da je besmisleno je da ulazimo u reformu javne administracije ukoliko ne rešimo situaciju u našim javnim preduzećima. U njima je situacija danas loša do čega je dovelo loše upravljanje u tim preduzećima.

Ministar Dačić je izjavio  da se u narednom periodu  mogu očekivati oštrije sankcije prema Rusiji. Srbija se nalazi u veoma delikatnoj poziciji gde treba da učini maksimalan napor da balansiranom politikom nastavi evropski put, a da s druge strane nastavi sa prijateljskim i ekonomskim odnosima sa Rusijom.

Kraj ovog dela sednice obeležlo je izlaganje Gradonačelnika Perišića,koji se osvrnuo na period od 1914. do danas, kao i na aktuelne probleme grada.

 


#   Beograd   javna preduzeća   Južna Srbija region   Železnice Srbije   Aleksandar Vučić   Južna Srbija Info   ministri   sednica Vlade   Nikola Tesla   aerodrom Nikola Tesla   Agencija za bezbednost saobraćaja   Direktorat civilnog vazduhoplovstva   Dunav osiguranje   vremenske prilike
@avucic @juznasrbija @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima