Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Simbol Prokuplja brdo Hisar, konačno osvetljeno

rssBookmark and Share

Prokuplje 09.06.2021. Južna Srbija Info

U okviru projekta „Uređenje brda Hisar“, koje je podržalo Ministarstvo trgovine turizma i telekomunikacija Republike Srbije urađena je kompletna rasveta duž celog puta dr Aleksa Savić, od podnožja do vrha Hisara, rekao je član Gradskog Veća zadužen za infrastrukturu Miladin Radoičić.

Simbol Prokuplja brdo Hisar, konačno osvetljeno

Prema njegovim rečima rasveta je završena na dužini 1.300 metara. Duž puta postavljeno je 43 led svetiljki, a po prvi put osvetljen je i plato velikana toplice u podnožju Hisara na kome se nalaze biste pesnika Radeta Drainca i slikara Bože Ilića.

Vrednost radova za rasvetu puta na Hisaru je 4.298.274 dinara, rekao je Radoičić i dodao da su ovi radovi deo projekta koji se realizuje u nekoliko faza i u okviru koga su rekonstrukcija srednjevekovne tvrđave, asfaltiranje puta i uređenje parking prostora.

Prema Radoičićevim rečima uređenje Hisara se nastavlja i sada je u planu asfaltiranje puta od podnožja do vrha Hisara, sa uređenjem parking prostora pored restorana Savićevac na njegovom vrhu malo sačekati.

Asfaltiranje puta krećemo veoma brzo, dok će uređenje parking prostora sačekati završetak arheoloških istraživanja koja su u toku, istakao je član Gradskog Veća u Prokuplju Miladin Radoičić.

On je dodao da će nakon završetka svih radova i kompletnog uređenja brda Hisar, simbola Prokuplja i čuvara bogate prokupačke i topličke istorije, postati reprezentativno mesto sa potpuno novim izgledom i kulturno zabavnim sadržajima interesantnim za turiste, kao i naše sugrađane.

Na vrhu Hisara se nalazi srednjevekovna Jug Bogdanova tvrđava, a u podnožju je latinska crkva iz srednjeg veka i jedna od najstarijih pravoslavnih crkava na Balkanu crkva Svetog Prokopija izgrađena krajem devetog veka.


#   Prokuplje   ulična rasveta   Telekomunikacije   Ministarstvo trgovine   Hisar (Prokuplje)
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima