Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

10 miliona od Ministarstva trgovine za nastavak uređenja prokupačkog Hisara

rssBookmark and Share

Prokuplje 08.08.2020. Južna Srbija Info

Druga faza projekta uređenja Hisara, biće započeta u narednom periodu, obzirom da je Grad Prokuplje, dobio od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija 10 miliona dinara za „Unapređenje dostupnosti kulturnih dobara na brdu Hisar instaliranjem javne rasvete i rekonstrukcijom puta Dr Aleksa Savić“.

Foto: Opština Prokuplje
Foto: Opština Prokuplje

Ugovor o realizaciji projekta, potpisao je u ime Grada, gradonačelnik Prokuplja, Aleksandar Simonović.

-Prva faza projekta, koja se tiče rekostrukcije utvrđenja na Hisaru je završena. Za ovu fazu, Ministarstvo trgovine je izdvojilo 20 miliona dinara. I ove godine je naš projekat sagledan sa 10 miliona, tako da bih iskoristio priliku da se zahvalim Ministarstvu, na čelu sa ministrom Rasimom Ljajićem, sa kojim imamo dobru saradnju. Posebno se zahvaljujem našem narodnom poslaniku Darku Laketiću, koji je urgirao za ovaj, i za sve ostale kapitalne projekte u gradu, i koji se zaista trudi da od našeg grada napravi dobro mesto za život, kazao je gradonačelnik Simonović.

On dodaje, da će realizacijom ovog projekta, i kompletnim uređenjem Hisara, Prokupčani dobiti jedno novo, sređeno mesto za šetnju, odmor, uživanje sa porodicom.

-Apelujem na građane da svi zajedno čuvamo naš Hisar, koji je brend Prokuplja. Nadam se da ćemo na ovaj način privući i turiste, jer imamo šta da im ponudimo, zaključio je gradonačelnik Prokuplja, Aleksandar Simonović.

Komentara: 0


#   Prokuplje   Ministarstvo trgovine   Hisar (Prokuplje)
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima