Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Simpu" isključuju i struju?!

rssBookmark and Share

Vranje 12.04.2014. Ok Radio

Rukovodstvo EPS-a dalo je nalog da se celokupnom sistemu “Simpa” iz Vranja isključi struja

"Simpu" isključuju i struju?!

Iako ovu informaciju niko nije želeo zvanično da potvrdi, EPS se na ovakav korak odlučio zbog dugovanja “Simpa” koji samo u prethodnih pola godine dostižu oko 50 miliona dinara.

U EPS-u cene da ukupan dug “Simpa” i pored više reprograma iznosi oko 215 miliona dinara.

Direktor “Elektrodistribucije” u Vranju Zoran Knežević kaže da je ta kompanija tužila “Simpo” na iznos od 102 miliona dinara, te da je taj proces u toku.

Kako saznajemo prethodnih dana u Beogradu su predstavnici „Simpa“ u preduzeću „EPS snabdevanje“ pravili dogovor o reprogramu novog duga, pokušavajući da reše problem kako fabrika ne bi bila isključena sa elektromreže.

- Nemamo nikakvu informaciju o tome šta je dogovoreno, tražili smo da nam Beograd to dostavi, ali smo dobili odgovor da to nije naš problem jer mi prodajemo struju, a kada dobijemo upozorenje postupićemo po njemu – kaže Knežević.

Knežević napominje da je od utuženja za stari dug od 102 miliona dinara „Simpo“ uplatio samo jednu ratu od 1,5 miliona dinaara i tu se sa reprogramom stalo.

- Nema leka za ovu situaciju. Sve ide preko Beograda, odakle stižu upozorenja i sve dok se ne isplati dugovanje do zadnjeg dinara, „Simpo“ je u lošoj situaciji - kaže Knežević.

Prema njegovim rečima slična je situacija i sa „Jumkom“. Stari dug Jumka za struju iznosi 200 miliona dinara plus 22 miliona od 1. jula prošle godine.

- “Jumko” smo tužili na iznos od 80 miliona dinara, iz „Jumka“ se i ne pojavljuju nemaju uplaćen ni jedan jedini dinar – kaže Knežević.

Komentara: 0


#   Vranje   Beograd   Simpo   struja   EPS   Zoran Knežević   EPS Snabdevanje
@EPSsnabdevanje @


 


[ Dodaj komentar ]