Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Siromašni revnosnije platiše

rssBookmark and Share

Leskovac 05.12.2010. Izvor: Danas


 - U Jablaničkom okrugu gotovo sva javna i javno komunalna preduzeća poslednjih godina nisu u stanju da naplate višemilionska dugovanja, a neka su primorana da šalju molbe korisnicima svojih usluga kako bi izmirili bar deo duga.

Praksa je pokazala da su siromašnija domaćinstva, među kojima je najviše penzionera sa minimalnim prihodima, revnosnije platiše ne samo Elektrodistribuciji, nego i ostalim javnim i javno komunalnim preduzećima.

Na području Elektrodistribucije Leskovac evidentirano je 95.000 domaćinstava i 9.000 virmanskih potrošača, najviše u centru Jablaničkog okruga, Leskovcu, ali i Vlasotincu, Lebane i drugim opštinskim središtima, a prema najnovijim podacima leskovačke Elektrodistribucije, domaćinstva duguju milijardu i 193 miliona dinara, a privreda 320 miliona dinara. Među velikim dužnicima su budžetski korisnici, kao što su obrazovne institucije, kulturne i zdravstvene ustanove.

Leskovačka Elektrodistribucija je utužila veći broj domaćinstava za neplaćene račune u iznosu od 150 miliona dinara, a kolektivi će sudskim putem morati da namire dug od 290 miliona dinara.

Prema oceni PR leskovačke Elektrodistribucije Nebojše Stankovića, u okviru Privrednog društva Jugoistok Niš, koji obuhvata šest okruga, među kojima je i Jablanički, odnosno leskovački kraj, po procentu izmirivanja dugovanja korisnici usluga iz grada na Veternici i drugih mesta regiona, u odnosu na ostale krajeve, nalaze se u „zlatnoj sredini“.

Na terenu su iz dana u dan dežurne ekipe Elektrodistribucije koje imaju nalog da isključuju struju, ali često nailaze na velike probleme, jer im se preti ne samo verbalno, nego i fizički, pa su katkad primorani da angažuju i policiju.


#   Leskovac   Jugoistok   Komunalna preduzeća
@EDJugoistok @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima