Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Stefanović obišao policijsku stanicu u Leskovcu

rssBookmark and Share

Leskovac 05.02.2015. Blic

Nebojša Stefanović, ministar policije, obišao je danas policijsku upravu u Leskovcu i izneo svoje zahteve načelniku i policajcima. On je rekao da je zadovoljan radom policije u Leskovcu.

Stefanović obišao policijsku stanicu u Leskovcu

Stefanović je u Leskovac otišao u sklopu plana da obilazi na terenu policijske stanice širom Srbije i da zaposlenima lično saopšti šta od njih traži i kakve rezultate očekuje.

- Policajac mora da bude budan. Oni koji ne pokažu rezultate, moraće da potraže novi posao. To se ne odnosi na policajce u Leskovcu, već je to moj opšti stav o policijskom poslu - rekao je Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova izjavio je da je policija u tom gradu postigla dobre rezultate, zabeležen opšti pad kriminaliteta za oko šest odsto i da je na teritoriji ove opštine u 2014. zaplenjeno dvadeset puta više droge nego 2013.

Stefanović, koji je u Policijskoj upravi Leskovac, razgovarao sa načelnikom Vladimirom Žugić njegovim saradnicima i gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem, ukazao je da na teritoriji ove policijske uprave nema značajnijih organizovane kriminalne grupe koje mogu ugroziti bezbednost građana.

- To ne znači da treba da budemo manje budni i u tom smislu raduje me dobra saradnja Policijske uprave i opštine grada Leskovca, koja može da posluži za primer - rekao je Stefanović.

- Insistiraću da se u 2015. godini rezultat policije u Leskovcu poboljša, iako je nivo kriminaliteta već nizak. Moramo pojačati naše aktivnosti kako bi se građani osećali još bezbednije - rekao je Stefanović ukazavši da aktivnosti moraju biti pojačane u onim oblastima borbe protiv onih oblika kriminaliteta sa kojima se građani svakodnevno susreću, kao što su krađe, razbojničke krađe.

On je istakao da će u cilju pojačane bezbednosti građana biti pojačano prisustvo policije u zajednici, otvoreno više policijskih ispostava, jer je Leskovac grad koji se dinamično širi.

- Intenzivnije ćemo raditi na projektu policije u lokalnoj zajednici, na sektorskom načinu rada u kome građani poznaju svog policajca. Građani treba da imaju poverenje u policiju i nadam se da će daljim radom na smanjenju kriminaliteta to poverenje jačati i rasti - istakao je Stefanović.

Ministar je ukazao da je na teritoriji Leskovca u 2014. zabeleženo dvadeset puta više zaplena nego u 2013 i dodao da je da je zaplena narkotika na nivou Srbije proše godine u odnosu na pretplošlu neuporedivo uspešnija, što je rezulata na koji je Ministarstvo posebno ponosno.

Govoreći o bezbednosti, ministar je ukazao da je Policijska uprava Leskovac jedna od policijskih uprava u kojoj je stanje javnog reda stabilno.

„Jedan deo kopnene zone bezbednosti uvek izaziva dodatnu pažnju i u narednom periodu radićemo na nabavci dodatne opreme za policiju, ali svakako nećemo propustiti ono što je naš ključni zadatak a to je veća bezbednost za građane - poručio je Stefanović.

On je ukazao da je na teritoriji Policijske uprave Leskovac zabeležen pad saobraćajnih nezgoda za oko 14 odsto i da je angažovanje saobraćajne policije pojačano za više od 20 odsto.


#   Leskovac   policija   Nebojša Stefanović   Policijska uprava
@nesastefanovic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima