Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Stipendije za najbolje studente iz Fonda za talente

rssBookmark and Share

Niš 30.06.2018. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i ministar omladine i sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić uručili su juče u Oficirskom domu u Nišu ugovore o stipendiranju najboljim studentima Univerziteta u Nišu, koji se stipendiraju iz Fonda za talente.

Stipendije za najbolje studente iz Fonda za talente

Ovu stipendiju ove godine dobija ukupno 1 300 studenta u Srbiji, od toga 400 sa master studija. U Nišu, stipendiju je dobilo 197 najtalentovanijih studenata sa niškog Univerziteta, od toga njih 30 sa prosečnom ocenom studiranja 10. „Jako je značajno da su iz godine u godinu stipendije Ministarstva omladine i sporta sve veće i da ih dobija sve više talentovanih studenata. Prateći aktivnosti ministarstva i Vlade Srbije usmerene ka mladim talentovanim ljudima, lokalna samouprava, nastoji da, u pravom smislu te reči, valorizuje dragulj koji ima, nastoji da omogući otvaranje novih radnih mesta kako bi ti mladi ljudi ostali upravo ovde. Kao značajan projekat koji realizujemo sa državom, pomenuo bih i izgradnju najmodernijeg na Balkanu Naučno-istraživačkog centra koja nas očekuje za mesec, do mesec i po dana, čime i na praktičan način država pokazuje koliko je zainteresovana da upravo to o čemu svi govorimo-da je naša budućnost pamet mladih ljudi, sačuvamo u našem gradu i našoj zemlji“, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović. On je naglasio da se i Grad Niš trudi, da izdvajanjem većih sredstava iz budžeta, omogući stipendiranje većeg broja studenata i učenika, kao i da iznos tih stipendija bude adekvatan.

Ministar Vanja Udovičić istakao je da je ministarstvo uložilo ogromne napore da obezbedi adekvatne stipendije za najtalentovanije mlade ljude u Srbiji.“Izuzetno sam zadovoljan što danas stipendija iznosi 30 hiljada dinara i što je danas stipendija veća u odnosu na prošlu godinu. Takođe, raduje me što je sve više studenata prima jer mladi su naša budućnost“. Ministar je pohvalio aktivnosti Grada Niša na polju omladinske politike.


#   Niš   stipendije   Vanja Udovičić   Darko Bulatović   studenti   lokalna samouprava   Fond za talente
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima