Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Stipendije za najbolje učenike i studente

rssBookmark and Share

Niš 21.06.2018. Južna Srbija Info

Grad Niš je Odlukom o podsticaju razvoja talentovanih učenika i studenata kao jedan od vidova podsticaja predvideo stipendiranje talentovanih učenika i studenata, koji su postigli natprosečne rezultate u dosadašnjem školovanju.

Stipendije za najbolje učenike i studente

Njima je gradonačelnik Niša Darko Bulatović juče u Gradskoj kiući uručio ugovore o stipendiranju.

„Biti najbolji je privilegija malog broja ljudi, a put do uspeha je ispunjen velikim radom, zalaganjem i odricanjem. Ambicija, uz svest o cilju ka kome se teži, kao i ogroman rad i trud, neminovno vode uspehu, čemu su veliki doprinos, pored vas samih, dali i Vaši nastavnici i roditelji.

Grad Niš se ponosi Vašim uspesima i želi Vam da ovim putem nastavite. Danas je ovde 29 učenika i 67 studenata. Ja se nadam da će vas dogodine biti i više, uveren da će lepe vesti koje nam budete donosili o vašim uspesima prolaziti zapaženije nego do sada jer vi ste istinski kapital ovog grada i naše države“, rekao je na dodeli ugovora o stipendiranju gradonačelnik Bulatović.

On je čestitao svim dobitnicima, uz želju da nastave da nižu uspehe u daljem radu. Inače, Grad Niš za stipendiranje učenika i studenata ove godine izdvojio je 7,5 miliona dinara. Mesečni iznos stipendije je 6 500 dinara. Prema geradonačelnikovim rečima, budžetom za narednu godinu Grad Niš izdvojiće 50 odsto više sredstava za stipendiranje najboljih niških đaka i studenata, u odnosu na ovu godinu.


#   Niš   stipendije   učenici   Darko Bulatović   studenti
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima