Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sve manje obolelih u kovid bolnicama, vakcinacija mladih ključna za kolektivni imunitet

Bookmark and Share

13.06.2021. RTS, Južna Srbija Info

U ponedeljak će biti održana sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, potvrđeno je u Vladi Srbije.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

U Srbiji je od početka epidemije registrovano 714.753 slučajeva zaraze koronavirusom, a preminulo je 6.958 pacijenata, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs. Na bolničkom lečenju nalazi se 488 osoba, od kojih su 22 na respiratoru.

Prema poslednjem preseku, borbu sa kovidom 19 u Srbiji izgubilo je još sedam osoba, a koronavirus je potvrđen kod 119 ljudi, od testiranih 7.867 uzoraka. Na respiratoru su 22 pacijenta.

Broj obolelih na bolničkom lečenju pao je ispod 500, pa se u kovid bolnicama u Srbiji leči 488 osoba.

Od 119 novih slučajeva koronavirusa u Srbiji, najviše ih je u Beogradu – 29, dok ostali gradovi beleže jednocifren broj novozaraženih.

Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS) odobrila je juče "Fajzerovu" vakcinu za decu od 12 do 15 godina.

Pavle Zelić iz Agencije rekao je za RTS da su sada na delu republičke stručne komisije, odgovarajuća tela i institucije, pre svega na Batut, koji moraju da urede sve oko primene vakcine i da definišu sve parametre.

Zelić kaže da je bio 991 slučaj prijavljenih neželjenih reakcija na sve vakcine, a devet ozbiljnijih, prema jučerašnjem preseku, koje su prolazile u kratkom vremenskom roku, bez dugotrajnih posledica.


#   mladi   Koronavirus   kovid bolnica   kovid vakcina   Agencija za lekove
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima