Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sve spremno za početak grejne sezone u Nišu

rssBookmark and Share

11.09.2017. Južna Srbija Info

Svi radovi na rekonstrukciji toplovodne mreže koje je Gradska toplana planirala, završeni su na vreme i sve je spremno za početak grejne sezone, izjavio je danas prilikom obilaska gradilišta kod Vatrogasnog doma gradonačelnik Darko Bulatović.

Sve spremno za početak grejne sezone u Nišu

Posle dužeg vremenena sanirani su kvarovi na najproblematičnijem delu toplovodne mreže gde su gubici bili višestruki, dodao je on i naglasio da se tokom leta radilo na 19 gradilišta ne bi li sve bilo spremno za zimu.

Gradonačelnik je istakao da je u rekonstrukciju toplovoda uloženo 80 miliona dinara i da očekuje da se u narednih nekoliko dana iskristališe i buduća cena grejanja. On je najavio javnu raspravu za sredu naredne nedelje i poručio da veruje da će cena grejanja biti nešto niža u odnosu na onu koju su Nišlije plaćale u prošloj godini. „Nadamo se da će građani finansijski lakše podneti cenu grejanja jer će imati mogućnost da plaćaju, kako po kvadratnom metru, tako i po utrošku i to prosečnu potrošnju uvećanu za 20 odsto. Sve preko toga biće u režimu Toplane. Uglavnom je ovde reč o energetski neefikasnim zgradama , starim u kojima i žive naši sugrađani sa najtežim socio-ekonomskim statusom“, rekao je gradonačelnik Bulatović. Prema rečima v.d.direktora Gradske toplane Predraga Milačića postoje tri kategorije naših sugrađana čija je potrošnja toplotne energije znatno veća od gradskog proseka i to ne njihovom krivicom jer ima curenja na podstanicama ili se radi o energetski neefikasnim zgradama, pa je potrebno da se nađe način da se njima pomogne i da se zaštite od prevelikih računa. On je napomenuo da se razmatra mogućnost da se za potrošnju veću 120 odsto od gradskog proseka umanjuju računi, ali još uvek nije doneta konačna odluka. Milačić je istakao da će se sve vrlo brzo definisati i da će građani svakako biti zadovoljniji. Kada je u pitanju isključenje sa daljinskog grejanja, on je naglasio da je za ovu godinu završeno sa primanjem zahteva i da će svi oni koji ne budu želeli da koriste usluge daljinskog grejanja, u skladu sa važećom gradskom odlukom, moći da se jave naredne godine.

 


#   cena grejanja
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima