Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tužno: Anastasija se vraća u Srbiju, tumor je metastazirao i zahvatio pluća

rssBookmark and Share

Vranje 20.02.2014. Blic

Devetogodišnja Anastasija Trajković iz Vranja koja boluje od hordoma, teškog oblika tumora, vraća se sa lečenja iz Praga, jer je tumor metastazirao.

Tužno: Anastasija se vraća u Srbiju, tumor je metastazirao i zahvatio pluća

Prema navodima Blica, tumor je zahvatio i pluća devojčice, zbog čega se ona vraća u Srbiju.

S obzirom da joj jedno plućno krilo više nije u funkciji, a da je drugo oslabljeno, mala Anastasija neće moći u Srbiju da se vrati avionom, već kolima hitne pomoći.

Uzimajući u obzir konstantna gušenja i tešku kliničku sliku, u bolnici u Češkoj pokušavaju da Anastasiji malo stabilizuju zdravstveno stanje kako bi izdržala put od 14 sati.

Njen otac Dragan Trajković kaže da je devojčica nakon 11 protonskih zračenja prebačena na odeljenje pedijatrije, ali da šanse za njen oporavak više nema, naveo je Blic.

"Konstantno sam u kontaktu sa Češkom i našim Fondom za zdravstveno osiguranje. Obećali su mi da će sve učiniti da Anastasija bez problema bude vraćena kući. Mnogo propusta je učinjeno u njenom lečenju, a sve je krenulo od niških lekara koji nisu mogli da uspostave dijagnozu. Dao sam sve i žao mi je što nisam mogao da je spasim", rekao je otac Dragan.

 


#   Vranje   bolnica   Anastasija Trajković   lečenje   Dragan Trajković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima