Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otvoren prvi privatni fakultet u Leskovcu

rssBookmark and Share

Leskovac 04.11.2014. Jugmedia, JSI

Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment (FIMEK), koji je otvoren nedavno u Leskovcu, je prvi privatni akreditovani fakultet u gradu na Veternici, koga na sve četiri godine već pohađa oko 100 sudenata.

Otvoren prvi privatni fakultet u Leskovcu

Fakultet je deo univerziteta Privredna akademija iz Novog Sada, a smešten je u adaptiranom i renoviranom prostoru na dva sprata u Domu sindikata u centru grada i u Ulici Maksima Gorkog 13. Cena studiranja je 1500 evra po godini.

„Važno je da roditelji i studenti znaju da za taj novac neće kupiti diplomu, već znanje, jer jedino se ljubav i znanje deljem uvećava. Takođe je važno znati da su tim iznosom obuhvaćeni svi troškovi studiranja i da nema dodatnih izdvajanja“, kaže za Jugmediu koordinator ove visokoškolske jedinice u Leskovcu Ivan Stanisavljević.

Faklutet ima salu sa 114 mesta, dva amfiteatra sa ukupno 113 mesta, četiri učionice sa 136 mesta, četiri kabineta, prostor za studentsku službu i tehničkog sekretara, boblioteku sa 100 stručnih naslova i 14 časopisa, zatim, čitaonicu i informatički kabinet sa po 20 mesta, IT podršku i drugi neophodan prostor.

U Domu sindikata nije bilo studenata u vreme naše posete zbog remonta grejnih tela.

„Dogovor sa menadžmentom fakluteta je da se našim studentima pruži 110 posto rada, da iz njih izvučemo maksimalnu posvećenost ka studiranju, da budu ponosni što su studenti ovoga fakulteta“, dodaje Stanisavljević.

FIMEK je akreditovan na 100 studenata u svakoj godini. Veći priliv očekuje se iduće godine.

„U školskoj 2014/2015. godini predavači dolaze iz Novog Sada, ali je generalni stav dekana Dragana Soleša da se iz lokalne sredine kadriraju kadrovi koji će permanentno biti na raspolaganju studentima“, ističe sagovornik.

Studenti će sa ovog fakulteta izlaziti sa zvanjem diplomirani ekonomista.


#   Leskovac   fakultet   Akademija   studenti   ekonomija     Ivan Stanisavljević   Dragana Soleša
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima