Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Nišu obeležen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

rssBookmark and Share

26.11.2016.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obeležava se danas, a predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je da je ponosna što se Srbija uključila u kampanju “16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama” i apelovala na sve da prijavljuju nasilnike.

U Nišu obeležen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

U Nišu je ovaj dan obeležen akcijom u centru grada u organizaciji Grada Niša i „Sigurne kuće“ gde su štićenice ove ustanove i aktivistkinje za zaštitu prava žena istakle parole o tome koliko je  neprihvatljivo bilo kakvo nasilje  protiv nežnijeg pola.

Akciji se priključila i gradska većnica zadužena za socijalna pitanja Tijana Đorđević Ilić,koja je zajedno sa aktivistkinjama delila prigodne promotivne materijale prolaznicima o značaju suzbijanja porodičnog i drugih vidova nasilja nad ženama.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, obeležava se u znak sećanja na sestre Mirabal iz Dominikanske republike, koje je brutalno ubio diktator Rafael Truhiljo 1960. godine.


#   Zorana Mihajlović   sigurna kuća   Ana Đorđević   nasilje nad ženama   Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama   Tijana Đorđević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima