Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Prokuplju ponovo proglašena vanredna situacija zbog korone

rssBookmark and Share

Prokuplje 20.10.2020. Južna Srbija Info

Na osnovu predloga Gradskog štaba za vanredne situacije gradonačelnik Prokuplja doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije na celoj teritoriji Prokuplja, zbog opasnosti od širenja virusa korona.

U Prokuplju ponovo proglašena vanredna situacija zbog korone

-Vanredna situacija se proglašava zbog značajnog porasta pregleda pacijenata sa respiratornim tegobama, kao i zaraženih virusom covid 19. U cilju sprečavanja daljeg širenja zaraze, neophodno je donošenje vanrednih operativnih mera zaštite koje će doneti Krizni štab za praćenje stanja i preduzimanje mera protiv pandemije, a uslov za njihovo donošenje je proglašenje vanredne situacije na teritoriji grada Prokuplja, kaže se u saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije.

Dalje se navodi da će se o sprovođenju ove odluke starati Krizni štab za praćenje stanja i preduzimanje mera na teritoriji grada Prokuplja po ovlašćenju Gradskog štaba za vanredne situacije Prokuplje, u skladu sa  Zakonom o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama.

Danas je održana sednica Štaba za vanredne situacije na kojoj je gradonačelniku grada Prokuplja predloženo da se na osnovu procene rizika i očekivanog daljeg razvoja situacije proglasi vanredna situacija u cilju preduzimanja hitnih i operativnih mera zaštite i spasavanja na teritoriji grada Prokuplja.

Kako je rečeno na osnovu izveštaja Epidemiološke službe Doma zdravlja Prokuplje, u poslednjih nekoliko dana konstatovan je značajan porast pregleda pacijenata sa respiratornim tegobama, kao i zaraženih virusom covid 19. U cilju sprečavanja daljeg širenja zaraze, neophodno je donošenje vanrednih mera koje će doneti Krizni štab za praćenje stanja i preduzimanje mera protiv pandemije, a uslov za njihovo donošenje je proglašenje vanredne situacije na teritoriji grada Prokuplja.

Štab će redovno informisati i obaveštavati stanovništvo i javnost o svim bitnim činjenicama od značaja za zaštitu i spasavanje, kao i o prestanku opasnosti zbog kojih je vanredna situacija proglašena, kaže se u saopštenju.


#   Prokuplje   vanredna situacija   štab za vanredne situacije   Koronavirus
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima