Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Udovički inicirala projekat "Srpska slagalica" u Crnoj Travi

rssBookmark and Share

Crna Trava 26.10.2015. Tanjug

Potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički inicirala je projekat "Srpska slagalica", kojim će se građani Srbije, kroz prezentaciju svih gradova i opština upoznati s kulturnim, privrednim i prirodnim lepotama naše zemlje.

Udovički inicirala projekat "Srpska slagalica" u Crnoj Travi

Prezentacija projekta je na stranici www.serbianpuzzle.rs, a može se videti na mnogim prezentacijama državnih organa, turističkih i privrednih organizacija u Srbiji i van nje, saopštio je kabinet potredsednice Vlade.

Svakog ponedeljka se predstavlja po jedna lokalna samouprava, a ove sedmice je to Crna Trava. 

Iako najmanja po broju stanovnika, ovoj opštini priroda je podarila resurse primamljive za potencijalne investitore - lekovito bilje, šumski plodovi i zdrava hrana. 

Predsednik opštine Crna Trava, Slavoljub Blagojević kaže da opština kontinuirano ulaže sredstva i napore u razvoj poljoprivrede i stočarstva, dodelom subvencija građanima u vidu sadnog materijala i priplodnih stočnih grla. 

On je dodao da je potencijal opštine prepoznala i Vlada Srbije, čiji je predsednik Aleksandar Vučić, svojom posetom dao podstrek razvojnim naporima otvorivši pogon mlekare koji će doprineti promociji Crne Trave i otvaranju novih radnih mesta, navodi se u saopštenju.


#   Crna Trava   predsednik opštine   zdrava hrana   lekovito bilje   lokalna samouprava   Kori Udovički     Slavoljub Blagojević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima