Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uhapšen osumnjičeni za bacanje bombe na auto

rssBookmark and Share

24.03.2013. Stefan Radović

Momak koji je, kako se sumnja, bacio ručnu bombu na automobil u ulici Vojvode Mišića, lišen je slobode, nalazi se u policiji i policija radi na kompletnom rasvetljavanju slučaja i njegove pozadine, naveo je načelnik niške policije Srđan Grekulović.

Uhapšen osumnjičeni za bacanje bombe na auto

Načelnik Policijske uprave u Nišu Srđan Grekulović rekao je da je policija intenzivnim radom rasvetlila slučajeve bacanja ručne bombe na automobil u ulici Vojvode Mišića i napada na mladića u ulici Nikole Pašića koji je izboden nožem i da su svi vinovnici lišeni slobode.

"Intenzivno se radi na rasvetljavanju svih ostalih slučajeva i nadam se da ćemo ih, jedan po jedan, rasvetliti u narednom periodu", rekao je Grekulović upitan da li su otkriveni počinioci teških krivičnih dela podmetanja eksploziva pod automobil u Knjaževačkoj ulici i paljenja vozila krajem januara ove godine u ulici Branka Miljkovića i 18. marta u Elektronskoj ulici.

"Momak koji je, kako se sumnja, bacio ručnu bombu na automobil u ulici Vojvode Mišića, lišen je slobode, nalazi se u policiji i policija radi na kompletnom rasvetljavanju slučaja i njegove pozadine", kazao je Grekulović.

Učesnici u tuči u kojoj je mladić izboden nožem biće privedeni istražnom sudiji i očekujemo da njima bude određen pritvor, dodao je Grekulović.

Policija je privela i Darka M.(25) iz Niša zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija i odredila mu meru zadržavanja do 48 sati.

Sumnja se da je Darko 18. marta u ulici Vojvode Mišića bacio ručnu bombu na automobil "reno", a u tom incidentu niko nije povređen.

Policija je ušla u trag i lišila slobode Iliju Đ. (20) iz Niša zbog sumnje da je zajedno sa Starhinjom M. (20) i Stevanom V. (20), 22. marta uveče u ulici Nikole Pašića napao N.F. (26) koji je izboden nožem i odmah prebačen sa teškim povredama opasnim po život u niški Klinički centar.

Sumnja se da je Ilija, za kojim je policija tragala, izvršio krivično delo učestvovanja u tuči, za isto delo sumnjiči se i Stevan, a Strahinja se sumnjiči da je izvršio krivično delo ubistva u pokušaju, saopšteno je iz niške Policijske uprave.


#   policija   Srđan Grekulović   automobili   Klinički centar   ručne bombe   krivično delo   8. mart
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima