Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uskoro novi izgled parka na Trgu kralja Aleksandra

rssBookmark and Share

Niš 08.08.2022. Južna Srbija Info

Park na Trgu kralja Aleksandra biće uređivan fazno. Najpre će, biti zamenjeno dotrajalo osvetljenje, a onda promenjeni, postojeći i dodati novi stubovi, kako bi park bio dobro osvetljen rečeno je prilikom obilaska gradonačelnice Dragane Sotirovski.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Sa JKP „Medijana“ se planira šta će daljebiti urađeno. U narednom periodu biće zasađena trava i nedostajuće zelenilo. Biće promenjen klupe i dotrajale đubrijere pa će park dobiti jedan sasvim novi izgled na ponos sugrađana koji žive u okolini ali i svih Nišlija. Biće to ekološka oaza za odmor i relaksaciju.

Gradonačelnica je istakla da nažalost ima i vandalizma pa je odlučeno da svaki veći park ima svog čuvara. Oni će fizički biti prisutni 24 sata i na taj način štititi našu imovinu.

Postavljanje novog i zamenu dotrajalog osvetljenja u parku na Trgu Kralja Aleksandra, niško Preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje oosba sa invaliditetom „Elmont“ u kome rade naši sugrađani sa posebnim potrebama.

Prostor današnjeg trga je bio mesto okupljanja stanovnika Niša još od 18. veka, a oko njega su se nalazili dućani. Kasnije je na ovom prostoru formirana pijaca koja je izmeštena između dva svetska rata kako bi prostor postao moderan gradski trg.


#   Niš   Dragana Sotirovski   rekonstrukcija   Trg kralja Aleksandra
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima