Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uskoro usvajanje Strategije bezbednosti

rssBookmark and Share

Niš 17.03.2018. Južna Srbija Info

Članovi Saveta za bezbednost Grada Niša, na čelu sa predsednikom, gradonačelnikom Darkom Bulatovićem, sastali su se juče u Gradskoj kući sa predstavnicima organizacija civilnog društva kako bi, u cilju unapređenja nacrta Strategije bezbednosti, čije nas usvajanje očekuje, saslušali njihove predloge i sugestije.

Uskoro usvajanje Strategije bezbednosti

Ocena predstavnika civilnog sektora je da je ovaj strateški dokument napisan kvalitetno, da sadrži sve realne probleme sa kojima se Grad Niš suočava kada je reč o bezbednosti i da je potrebno da se, kroz akcioni plan, definišu prioritetne aktivnosti čijom bi se realizacijom uticalo na povećanje nivoa bezbednosti u različitim oblastima koje strategija definiše.

Učesnici sastanka saglasni su da strateški dokument mora da bude održiv i praćen određenim finansijskim sredstvima koja moraju biti definisana i budžetom. Između ostalog, na sastanku je rečeno da je cilj Grada i OEBS-a koji su zajednički pristupili izradi ovog dokumenta, da on zaista bude realan i da se podjednako uvaže predlozi građana, sa kojima su se u prethodnom periodu, susretali na javnim raspravama, gradonačelnik i načelnik policije, ali i predlozi organizacija civilnog društva koje su na ovom dokumentu i radile, rame uz rame sa predstavnicima gradskih i republičkih institucija.

Inače, sastanku su prisustvovali predstavnici Proaktiva, Nacionalnog saveta Roma, Centra za razvoj civilnih resursa, Nacionalne koalicije za decentralizaciju, Protekte, Media i reform centra, Jurom centra, Osvita, Ženskog prostora, Instituta za javno zdravlje, Optimum-UM-a, Centra za devojke, Sekretarijata za omladinu i sport, Centra za ljudska prava i demokratiju.

Pored gradonačelnika, sastanku, čiju je organizaciju pomogao Medija i reform centar, prisutvovao je i načelnik Policijske uprave Slaviša Virijević, pomoćnica direktora Doma zdravlja Jasmina Ranković, sekretarka Višeg javnog tužilaštva Jelena Papović Miladinović, direktorka Medija i reform centra Danijela Vučić, načelnik Školske uprave Dragan Gejo, predstavnica Centra za socijalni rad Sveti Sava Dušica Jovanović i predstavnik Osnovnog suda Vladimir Rakonjac.


#   Niš   Darko Bulatović   Sveti Sava   ljudska prava   OEBS   Dragan Gejo   Strategija bezbednosti   akcioni plan   Slaviša Virijević
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima