Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vanredna situacija u opštini Prokuplje zbog poplava

rssBookmark and Share

Prokuplje 09.11.2016. Južna Srbija Info

Vanredna sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije Opštine Prokuplje nastavljena je odmah nakon obilaska terena i sagledavanja stanja na kritičnim područjima.

Foto: Topličke vesti
Foto: Topličke vesti

- Zbog povećanja nivoa vodostaja na reci Toplici, koji je u granicama iznad redovne odbrane od poplava, u skladu sa Zakonom o vanrednim  situacijama i Zakonom o lokalnoj samoupravi, a na predlog Stručno-operativnog tima i Opštinskog štaba za vanredne situacije, doneo sam odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji opštine Prokuplje, počev od 8. novembra 2016. godine , u 15 časova. Ovom odlukom svi subjekti zaduženi za postupanje u vanrednim situacijama stavljaju se  na raspolaganje Štabu za vanredne situacije, sa svim ljudskim i materijalnim resursima, radi zaštite stanovništva, materijalnih dobara, infrastrukture i privatnih i privrednih objekata, saopštio je zamenik komandata Opštinskog štaba za vanredne situacije Opštine Prokuplje, Miroljub Paunović.

Prema njegovim rečima, za sada ne postoje veći problemi, ali se u narednim satima očekuje porast vodostaja reke Toplice. Iz tog razloga  angažovane su sve nadležne službe, javna preduzeća, ustanove, sa svim  raspoloživim ljudskim resursima i mehanizacijom, kako bi bili spremni za delovanje u slučaju eventualnih poplava. 


#   Prokuplje   javna preduzeća   poplava   Miroljub Paunović   vanredna situacija   Toplica reka
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima