Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vlada Srbije po hitnom postupku usvojila tri medijska zakona

rssBookmark and Share

28.07.2014. JužnaSrbija.Info

Šturo obaveštenje Vlade koja je usvojila i tri medijska zakona ! Predlog zakona o javnom informisanju i medijima, Predlog zakona o elektronskim medijima i Predlog zakona o javnim medijskim servisima.

Vlada Srbije po hitnom postupku usvojila tri medijska zakona
Primenom ovih zakona doprineće se, kako se očekuje, zaštiti javnog interesa građana u sferi informisanja, obezbeđivanju medijskih sloboda i međunarodnih standarda u ovoj oblasti.

Kako novinari nezvanično saznaju  nakon potvrđivanja ovih zakona u Skupštini, neće više biti finansiranja iz budžeta već po projektima. Izuzetak su RTS i RTV koji će se finansirati po starom principu do 2016 godine, kada prelaze na ''teret građana'' ?

Ovi zakoni su upućeni Skupštini Republike Srbije na raspravu po hitnom postupku, navedeno je u saopštenju.

Ono što iznenađuje medijske poslenike je brzina, tj. hitnost postupka  bez  sveopšte javne rasprave, koja uzgred rečeno i ne bi imala velikog uticaja  u ovom ''slepom'' praćenju Evrope!


Skupštinska rasprava o setu medijskih zakona u utorak 29. Jula

Novi set medijskih zakona koje je usvojila Vlada Srbije stigao je sinoć po hitnom postupku u Skupštinu i poslanici Srbije će o njima raspravljati u utorak, 29. jula. Pred poslanicima će se naći set medijskih zakona, Predlog zakona o javnom informisanju i medijima, Predlog zakona o elektronskim medijima i Predlog zakona o javnim medijskim servisima.

Ostaje pitanje da li će Vlada biti ovako  ažurana i po drugim pitanjima koja se tiču  osnovnog života građana Srbije!?

 


#   RTS   Vlada Republike Srbije   mediji   zakoni   Medijski zakoni   predlog zakona
@rts_vesti @Vlada_SR @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima