Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vujović i Sotirovski o mnogim temama za bolji kvalitet vazduha i uštedu u Nišu - uskoro subvencije za zamenu individualnih ložišta

rssBookmark and Share

Niš 14.04.2021. Južna Srbija Info

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović razgovarale su danas u Nišu o projektima za bolji kvalitet vazduha, sanaciji postojeće i izgradnji nove regionalne deponije sa reciklažnim centrom, izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, pošumljavanju, uklanjanje deponija, uređenje zemljišta,

Foto: Južna Srbija Info arhiva
Foto: Južna Srbija Info arhiva

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski upoznala je ministarku sa aktivnostima Grada Niša na zaštiti životne sredine u proteklih osam meseci, kao i sa aktivnostima na realizaciji dva velika kapitalna projekta koji se vrednuju u milionima evra i koji se realizuju uz podršku države: na sanaciji deponije, izgradnji nove regionalne deponije sa reciklažnim centrom u vrednosti od 33 miliona evra i na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u vrednosti od 50 miliona evra.

Dragana Sotirovski sa saradnicima predstavila je aktivnosti Grada Niša na poboljšanju kvaliteta vazduha i subvencijama koje je Grad Niš opredelio za građanstvo za priključenje na gasovodnu mrežu, kupovinu kotlova na pelet, uređenju biciklističkih staza,a zatim i za kupovinu bicikala.

Ministarka zaštite životne sredine je izrazila zadovoljstvo onim što Grad Niš čini na zaštiti životne sredine i istakla da je iz budžeta ministarstva Nišu dodeljeno 12 miliona dinara za zamenu individualnih ložišta i 3,6 miliona dinara za pošumljavanje.

Prema rečima ministarke, individualna ložišta su jedan od većih zagađivača i želimo da motivišemo građane da pređu na ekološki čistije energente i na taj način doprinesemo da kvalitet vazduha bude značajno bolji.

Vujović je najavila raspisivanje konkursa za finansiranje uklanjanja manjih divljih deponija na vidljivijim mestima i konkurs za uređenje zemljišta. Ona je pozvala Grad Niš da prati te aktivnosti ministarstva i da iskoristi podršku države.

U razgovoru je istaknuto da zaštiti životne sredine moramo da budemo potpuno posvećeni i da je to oblast koja treba da ujedinjuje sve građane.

Komentara: 0


#   Niš   ekologija   subvencije   Dragana Sotirovski   daljinsko grejanje   otpadne vode   Ministarstvo zaštite životne sredine   Irena Vujović
#GradonacelnicaN @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima