Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vranje: Prijem za generalnog konzula Bugarske

rssBookmark and Share

Vranje 04.05.2018. Južna Srbija Info

Gradonačelnik dr Slobodan Milenković i predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković sastali su se juče sa generalnim konzulom Bugarske u Nišu Edvinom Sugarevim i konzulom Nikolajem Kolevim.

Vranje: Prijem za generalnog konzula Bugarske

Na sastanku, kome je prisustvovao i predsednik Udruženja „Bugarsko-srpski centar“ iz Vranja Darko Anačkov, bilo je reči o unapređenju zajedničke saradnje dva naroda. Edvin Sugarev zahvalio se na toploj dobrodošlici, kao i podršci koju je lokalna samouprava pružila za rad i funkcionisanje „Bugarsko-srpskog centra“. „Veoma je važno da saradjujemo, razmenjujemo iskustva i učestvujemo u realizaciji različitih projekata, od interesa za sve stanovnike ovog kraja“, rekao je Sugarev. Gradonačelnik Milenković naveo je konkretne aktivnosti koje  lokalna samouprava sprovodi sa bugarskim partnerima u okviru dva IPA projekta. „U Vranju sa opštinama Montana i Čiprovci radimo na izgradnji i proširenju gradskog stadiona odnosno  postavljanju javne rasvete i uređenju šetališta u Vranjskoj Banji. Pokrenuli smo inicijativu za izgradnju državnog puta Vranje-Stajevac-Bosilegrad čime bi se značajno skratilo vreme putovanja između grada i opština Trgovište i Bosilegrad. Time bi se unapredili uslovi za dolazak investitora, kojima je putna infrastruktura i dostupnost većim centrima od velike važnosti“, naveo je Milenković. Darko Anačkov izrazio je zahvalnost što će dokumentarni film „Čuvari kulturnog blaga“, čije je snimanje planirano na lokacijama u Vranju, Vranjskoj Banji i Ćustendilu, biti realizovan uz finasijsku podršku grada.

Komentara: 0


#   Vranje   Trgovište   Dejan Tričković   lokalna samouprava   Slobodan Milenković   Bugarski konzulat   Edvin Sugarev   Nikolaj Kolev
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima