Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vučić prvog dana u Nišu: U narednom periodu više ulaganja u jug Srbije!

rssBookmark and Share

13.10.2016. Z.Stojnić, Južna Srbija Info

Prvi dan boravka Vlade Srbije u Nišu, protekao je u radnoj atmosferi na sastanku premijera Aleksandara Vučića i samo trećinom ministara u Oficirskom domu sa načelnicima pet okruga, Nišavskog, Topličkog, Jablaničkog, Pčinjskog i Pirotskog.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Iako su Nišlije očekivale pun sastav Vlade Republike Srbije, to se nije desilo. Samo nekolicina ministara je danas, prvog radnog dana boravilo u Nišu i to: ministar privrede Goran Knežević, ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, zatim ministarka pravde Nela Kuburović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, i ministar bez portfelja Milan Krkobabić.

Kao i do sada, premijer Aleksandar Vučić je u toku sastanka držao atmosferu u svom poznatom maniru, neumorno izlažući plan obnove i ulaganja pre svega u jug Srbije.

  Vučić je danas najavio da će u toku borvaka vlade u Nišu biti potpisan ugovor sa fabrikom kablova za automobile "Leoni" koji će zaposliti novih 2.200 radnika.

Nije izostala ni pohvala brzine izgradnje auto -puta na Koridoru 10, koju je premijer poredio sa Titovim vremenom, naglašavajući da je brzina izgradnje prevazišla i to vreme.

   Na pitanje, kako je zadovoljan sa smeštajem u Nišu, premijer je odgovorio da mu širina koju kasarana pruža, omogućava da se slobodno kreće i razmišlja u ranim jutranjim časovima!.

Foto: Južna Srbija

Sutra u 10 sati, takođe u Oficirskom domu, počinje Poslovni forum Srbija–Albanija, na kome će učestvovati više od 200 kompanija iz obe zemlje.

Komentara: 0


#   Južna Srbija region   Aleksandar Vučić   Zorana Mihajlović   Aleksandar Vulin   Vlada Republike Srbije   Ana Brnabić   oficirski dom   Milan Krkobabić   jug Srbije   Goran Knežević   Nela Kuburović
@avucic @VulinAleksandar @Vlada_SR @anabrnabic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima