Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vučić: Završetak Koridora 10 naredne godine

rssBookmark and Share

Vladičin Han 16.10.2016.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će naredne godine biti završen kompletan Koridor 10, pri čemu će država uraditi sve da se završe deonice ovog autoputa prema Makedoniji, Grčkoj i Bugarskoj.

Vučić: Završetak Koridora 10 naredne godine

Vučić je prilikom obilaska radova na izgradnji deonice Caričina Dolina – Vladičin Han na južnom kraku Koridora 10 istakao da je jedino problematična deonica Levosoje – Srpska kuća.

On je najavio da će 31. oktobra ili 1. novembra otvoriti i deonicu na putu Ljig–Preljina na Koridoru 11.

Prema njegovim rečima, na Koridoru 11 biće završena deonica Lajkovac–Ljig, potom Obrenovac–Ub, dok se uskoro očekuje i potpisivanje ugovora za finansiranje radova na deonici Obrenovac–Surčin.

Premijer je ocenio da je na izuzetan način obavljen posao na najtežem delu terena na Koridoru 10, ukazujući da je reč upravo o deonici Caričina Dolina– Vladičin Han.

Reč je, kako je precizirao, o najkomplikovanijoj i najtežoj deonici u dužini od 6,7 kilometara, zatim 1.800 metara tunela "Manojle", kao i svih 12 planiranih tunela.

Vučić je ukazao na to da je samo za taj deo Koridora i tunel "Manojle" država izdvojila 81 milion evra, što iznosi u proseku deset miliona evra po kilometru autoputa. 

Na tom delu puta, kako je preneo, urađene su i najlepše kosine, iako je reč o najtežem terenu, a taj posao su dobro obavili JP "Koridori" i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Predsednik Vlade je napomenuo da je ostalo da Kinezi urade i preostali 13 tunel, tako da će za manje od godinu dana put biti otvoren za saobraćaj.

Ovo će za ceo kraj mnogo značiti jer će omogućiti otvaraćanje novih fabrika i pogona, ali i za turizam, budući da će približi turistima Vlasinsko jezero, Vranjsku Banju, Bujanovačku Banju i mnoga druga mesta na jugu Srbije, ocenio je Vučić.

To je velika i važna stvar, istakao je on i čestitao radnicima na izuzetno obavljenom poslu.

Posebnu zahvalnost premijer je iskazao kompaniji iz Republike Srpske, koja je, kako je naveo, radila u teškim uslovima bez ikakvih problema.


#   Vladičin Han   Vlasinsko jezero   Aleksandar Vučić   auto-put   Zorana Mihajlović   koridor 10   Ministarstvo građevinarstva   Caričina Dolina
@avucic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima