Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zaštitna ograda još jedan rezultat dobre saradnje GO Medijana, Okruga i građana

rssBookmark and Share

Niš 19.04.2018. Južna Srbija Info

Radnici JKP „Parking servisa“ u Nišu počeli su postavljanje zaštitne pešačke ograde na zelenom ostrvu između kolovoznih traka, kod Pijace „Krive livade“ na Bulevaru Nemanjića u Nišu.

Zaštitna ograda još jedan rezultat dobre saradnje GO Medijana, Okruga i građana

Gradska opština Medijana pokrenula je ovaj posao na inicijativu građana koji su iznosli svoje predloge u Nišavskom okrugu na prijemu kod načelnice Dragane Sotirovski, a sve u cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju na ovoj izuzetno prometnoj deonici i za vozače i za pešake. Namera je naime, da se spreči prelazak ulice van pešačkih prelaza i moguće saobraćajne nezgode na jednoj od većih saobraćajnica u Nišu.

Ograda se postavlja počev od raskrsnice na Bulevaru Nemanjića sa Ulicom Pariske Komune, pa do prvog skretanja za Tržno poslovni centar „Zona 3“.

Dužina zaštitne pešačke ograde čije je postavljanje počelo danas i trajaće  nekoliko dana biće 40 metara. U drugoj fazi biće dodato još 20 metara ograde, a ukoliko bude bilo sredstava zaštitna ograda biće ugrađena duž celog Bulevara Nemanjića.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić je istakao da je cilj postavljanja prepreka na ovom delu bulevara povećanje bezbednosti pešaka, a ujedno i  nastavak komunalnog uređenja Gradske opštine Medijana, pre svega na prometnim lokacijama kao što je ova.

-Radićemo i dalje u interesu građana. Ovo je nešto što je trebalo da se uradi odavno. Nema veće vrednosti od ljudskih života, i ovo je način da kao najveće gradska opština u Nišu pokažemo odgovornost na delu. Pozivamo Nišlije da ne preskaču ogradu, i time sebe izlože još većoj opasnosti – rekao je prvi čovek niške opštine.

Zelena staza koja ide između dve saobraćajnice na Bulevaru Nemanjića biće oplemenjena sadnicama kane i zelenilom.Na potezu pored „bulevarske pijace“ prostor oko stabala posut je crvenim brančom, a nedavno je postavljeno i devetnaest malih korpi za otpatke. Takođe će biti postavljene kante za sitan komunalni otpad pored pijace na Trošarini. Građani opštine Medijana žalili su se ovih dana da su „nestali“ sudovi za smeće od Doma zdravlja do Pijace „Krive livade“. Nadležne službe u opštini ukazale su na ovaj problem JKP „Parking servisu“, zaduženom za njihovo postavljanje, pa se uskoro očekuje rešavanje i ovog problema.

 


#   Niš   Dragana Sotirovski   Medijana gradska opština   pijaca   Parking servis   bezbednost   pešak   Bulevar Nemanjića   gradske opštine   Gradska opština   Nebojša Kocić
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima