Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Železnica ukida lokalne vozove

rssBookmark and Share

Niš 09.05.2011. Izvor: Beta

Železnica Srbije najavile su ukidanje nekoliko lokalnih vozova, među kojima su i svi putnički vozove na liniji Niš-Prokuplje-Merdare, Zaječar-Niš i Beograd-Lapovo-Niš

Železnica ukida lokalne vozove

U saopštenju se navodi i da će neke linije biti ukinute ili skraćene, na prugama Beograd-Kraljevo, Niš-Prokuplje-Merdare, Zaječar-Niš, Beograd-Subotica, Kraljevo-Zvečan i Beograd-Lapovo-Niš.

U nekim od tih vozova nije bilo dovoljno putnika, na nekim od tih relacija nedostajala su vozna sredstva, a na pojedinim deonicama je potrebno racionalnije i efikasnije organizovati železnički prevoz.

Na pruzi Beograd-Kraljevo neće saobraćati Inter-siti Srbija, voz koji je iz glavnog grada polazio u 14.55, a iz Kraljeva u 3.55. Na pruzi Zaječar-Niš voz koji po redu vožnje polazi iz Zaječara za Niš u 3.30 saobraćaće samo do Knjaževca, dok vozovi sa polaskom iz Niša za Zaječar u 7.20 i u 15.44 sati, kao i iz Zaječara u 11.55i za Niš i u 19.40 za Knjaževac, od danas ne saobraćaju.

Neće saobraćati ni svi lokalni putnički vozovi na relaciji Niš-Prokuplje-Merdare.

Kompozicije koje iz Novog Sada polaze 22.19 sati za Suboticu, iz Subotice u 22.20 sati za Novi Sad, iz Kraljeva u 20.20 sati za Zvečan i iz Zvečana u ponoć za Kraljevo, od danas neće saobraćati.

Putnički voz sa polaskom iz Beograda u 19.35 za Niš saobraćaće samo do Lapova, a kompozicija iz Niša u 19.20 za Beograd voziće takođe samo do Lapova.

Lokalni putnički vozovi iz Niša u 23.20 sati za Lapovo i iz Beograda u 23.37 sati za Lapovo do daljeg neće saobraćati.


#   Niš   Beograd   Novi Sad
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima