Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Festival sardele" u Stavrosu - miris, ukus i zabava (FOTO)

Bookmark and Share

27.07.2019. Z.S. Južna Srbija Info

U okviru obeležavanja gradske slave, grčke opštine Volvi, zaštitnice grada Stavros, Svete Paraskeve, u petak uveče u gradskoj luci uz degustaciju sardele i bogat program grčke folk-muzike, održan je tradicionalni "Festival sardele".

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Meštani svoju zaštitnicu Svetu Paraskevu, proslavljaju četiri dana.

Prostor u gradskoj luci bio je porpuno ispunjen lokalnim meštanima i velikim brojem turista. Majstori skare, pripremali su svežu sardelu na samoj obali mora, 

Svako ko je ljubitelj tog morskog specijaliteta, mogao je da dobije obimnu porciju uz čašu vina, potpuno besplatno.

Na bini specijalno postavljenoj za dane praznika, lokalni bend održao je koncert grčke narodne muzike, koji se pretvorio u narodno veselje uz pesmu i igru.

Predsednik opštine Volivi, inače oraganizator manifestacije, Diamntis Liamas, pozdravio je sve prisutne goste, poželevši im srećan prazni, čak i turistima, jer kako kaže "u Stavrosu se svi osećaju kao kod kuće".

Pobenu pažnju su zadobili ansmbl mladih igrača i pevača CPD "Branko" iz Niša, koji nastupaju u nedelju 28. na završnici obeležavanja Dana grčke opštine Volvi i grada Stavrosa.

 

Komentara: 0


#   predsednik opštine   Sveta Petka   Crkveno igračko-pevački ansambl Branko   sardela   Diamantis Liamas   Stavros (Grčka)   Festival sardele
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima