Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gazda Vojča: Izgubimo smo al se ne obrukasmo!

rssBookmark and Share

Niš 11.12.2016.

Kad se ovakva utakmica završi, sve mi nešto žal. Kako be ne mogasmo da gi umuvamo još jedan gol i da iskubemo bar jedan bod? Da si imamo bar neku vajdu od ovolko akanje po putišta.

Gazda Vojča: Izgubimo smo al se ne obrukasmo!

Oni nam prvi gol dadoše mulećarski. Još se nismo ni ugrejali, ni dreške namestili,  a oni već u 3. minut vodili s 1:0. Al i mi nesmo keleši, brzo izjednačismo. Onaj naš golemi Lala, Pavkov, izjednači. Doduše i Mrka lepo nađe Cakija, a ovaj se nije mnogo razmajuvao po igralište nego odma centrirao pravo do Milana, a ovaj em golem, em visoko ripi i tolko im beše. Džabe se zagleđuvaše jedni u drugi, mi izjednačimo. Pa nismo se akali čak u prestonicu da gi pustimo da nas tako lako premandaju.

E malo kasnije, poterao nas neki baksuz. Isteramo loptu od naš gol, ona ide na tam-na ovam i kude baš do njinog da dođe? Mogla je do nekog našeg. Pa povede Zvezda. Tako si ostade i do poluvreme 2:1 za nji. Aj što ostade tako do poluvreme, nego tako ostade do kraj.

Mogli smo mi da gi umuvamo još neki gol. Doduše mogli si i oni nama. Beše tarapana pred naš gol, al beše i pred njin. Oni imaše jedno malečko dete pobrzo od ovija naši iz odbranu. Malečak ko šiše, a brz ko zajac. Ama ni naši nisu ko željke. Pred kraj na utakmicu i njinog, ovog što ga Grof vikaju, uvatili kondraci, pa samo šparta pored igralište i pogleđuje u sudiju kad će svira kraj. Tolko i beše.

Nego će se povadimo u sredu u našu avliju.

Radnički dobio novog gazdu...

Dobro, nije gazda već precednik, al mi si u Niš znamo da je to skoro pa isto.

U salu za novinari, u nišku halu Čair, danas se skupili skupštinari od FK Radnički i izabraše novog predsednika, Ivicu Tončeva. Prvo je pričao, sad već bivši predsednik Radan Ilić. Ispriča kako beše teško i kako ne može više. Priča od milioni, kako došli, kude otišli, i kako dodjosmo do duvar.

Novi precednik, kao i svi pre njega, obeća da će bude sve kako treba. Da će se svi plašu od nas kad dolazu u Niš da igraju fudbal, a da ovi što oće pare da nam uzmu malko će popričekaju. Će se opravimo s pare, će napravimo rezultati i će napravimo novog Piksija, Pantu i Ramba.

Beše tu i gradonačelnik i većnik za sport. “I najduži put treba počne s prvi korak”, reče mladi većnik i opravi nas kako je taj prvi korak najbolji s Tončeva, a gradonačelnik reče da “nije važno u kakvu je boju mačka, bitno je da vaća miševi”. Kažu, da tako kažu Kinezi, a s Kinezi nema z'ebancija. Ono što je glavno, i oni su za to da Tončev bude predsednik, a kad je tako....

Dal će ne opravi, il neće, novi precednik, će vidimo na tamo.

Komentara: 0


#   Niš   Beograd   Ivica Tončev   Radnički FK   Crvena Zvezda FK   Radan Ilić   Gazda Vojča
@NisRadnicki @crvenazvezdafk @GazdaVojca @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}