Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Leskovački karneval - raskoš kostima i boja

rssBookmark and Share

Leskovac 10.07.2017. Južna Srbija Info

Svečanim defileom karnevalskih grupa iz gradova širom Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Slovenije, Rusije, završen je ovogodišnji, 12. po redu Leskovački karneval.

Leskovački karneval - raskoš kostima i boja

Brojni posetioci mogli su da uživaju u šarenilu boja i kostima, malim i velikim mažoretkinjama, grupama odevenim u kostime torti i mafina, patika, cigana, a dočarana je i atmosfera brazilskog karnevala, španske muzike i ruskih priča.

Leskovački karneval pokrenut je 2006. godine u sklopu Roštiljijade. Ubrzo je prerastao u samostalnu manifestaciju, a sada, nakon 12 godina, nalazi se u vrhu sličnih dešavanja u regionu.

- Leskovac je oduvek bio grad dobre zabave, ali mi je izuzetno drago što danas zauzimamo važno mesto u Federaciji evropskih karnevalskih gradova i što smo, kroz stalno unapređenje ove manifestacije, napravili još jedan brend našeg kraja. Želimo da sa ovog mesta pošaljemo poruku o Leskovcu kao gradu otvorenog srca, gostoprimstva i dobrih domaćina, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Nagradu za najbolju masku odnela je grupa iz Budve, za najbolju grupu proglašena je karnevlaska grupa iz opštine Gorišnica iz Slovenije, a  nagrada za najbolji nastup pripala je domaćoj grupi Leskovački karneval za performans Rat i mir, koji je dočarao scene iz čuvenog romana Lava Tolstoja.

Pre početka karnevalske povorke, za sve učesnike karnevala priređen je prijem u Gradskoj kući.

Komentara: 0


#   Leskovac   Goran Cvetanović   Bugarska   Rusija   Crna Gora   Makedonija   Slovenija   Leskovački karneval
@CvetanovicG @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}