Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

MUP istražuje ko je pokušao da ubije Željka Mitrovića

rssBookmark and Share

Beograd 27.01.2011. Stefan Radović

Željko Mitrović, vlasnik kompanije "Pink", još pre dve nedelje podneo je, preko punomoćnika, Beogradskoj policiji krivičnu prijavu protiv nepoznatih osoba zbog sumnje da su pokušali da ga otruju,saznaje portal JuznaSrbija od dobro obaveštenog izvora,koji navodi da je prijava potom prosleđena Višem tužilaštvu u Beogradu koje je policiji naredilo da pokrene postupak.

MUP istražuje ko je pokušao da ubije Željka Mitrovića

Mitrović je juče u izjavi za "Blic" rekao da je uveren da mu je neko u hranu i piće sipao supstance slične citostaticima i najavio da će po dolasku u Beograd sa "Pinka" otpustiti stotinak zaposlenik koji su o njemu širili tračeve.

Policija istražuje da li je neko pokušao da ubije vlasnika televizije "Pink" Željka Mitrovića, preduzimaju se operativne radnje i obavljaju informativni razgovori, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

MUP navodi da inspektori Beogradske Uprave kriminalističke policije "na osnovu zahteva nadležnog tužilaštva radi rasvetljavanja sumnji za pokušaj ubistva od strane nepoznatog izvršioca navedenih u krivičnoj prijavi Mitrovića preduzimaju potrebne operativne radnje".

Analizama koje su objavljene u Nemačkoj u Mitrovićevoj krvi nađeni su otrovi benzen, olovo i arsenik, saopštila je ta televizija koja je pozvala policiju i tužilaštvo da utvrde ko stoji iza njegovog trovanja.


Vlasnik ubedljivo najgledanije televizije ''Pink'' Željko Mitrović, koji je, kako je ranije danas reklaportparol te televizije Tatjana Vojtehovski, podneo krivičnu prijavu policiji protiv više osoba zbog sumnje da su ga trovale, izjavio je da ne sumnja u svoju bližu okolinu, svoju suprugu i decu.

Mitrović ističe da je u njih potpuno siguran i da nema nikakvu dilemu.

''Ali da su krugovi koji su u okolini u sprezi sa nekim krugovima koji su i u regionalnom smislu vezani, vrlo je moguće i predstavlja deo mojih sumnji'', kazao je Mitrović.

Govoreći o najavljenim reformama na televiziji ''Pink'', Mitrović je istakao da će one biti sprovedene na osnovu produktivnosti i lojlanosti.

Povodom navoda da je prisluškivao saradnike, Mitrović je kazao da nije prisluškivao nikoga.

''Beograd je vrlo mali i informacije se brzo šire, a kada informacije dolaze od ljudi kojima ja mnogo verujem i u koje već 20 godina nemam nikakvu sumnju, onda je to stvar koja je kao da se prisluškivala'', dodao je Mitrović.

Televizija „Pink“ saopštila je juče da su započele velike reforme u ovoj medijskoj kući. Samo u toku jučerašnjeg dana suspendovano je 20 ljudi, a najavljeno je da će još sedamdesetoro biti otpušteno na nivou kompanije.
 

Kako nezvanično saznajemo, među suspendovanima je i Sandra, lična sekretarica Željkove supruge Milice Mitrović.

Posle potvrde toksikoloških analiza Nemačkih lekara da je reč o kontinuiranom trovanju vlasnika Pinka i da ga je od smrti delilo svega nekoliko dana, policija i tužilaštvo su na ozbiljnom tragu počinilaca ovog zločina,saznaje redakcija rublike ZABAVA od našeg dobro obaveštenog izvora.


#   Beograd   policija   MUP RS   informativni razgovor   pokušaj ubistva   Željko Mitrović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima