Južna Srbija Info

Snima se nastavak Zone Zamfirove

rssBookmark and Share

Surdulica 07.07.2014. Novosti

Na Vlasini uskoro počinje snimanje nastavka popularnog domaćeg filma, u režiji Juga Radivojevića. Imena glumaca još tajna, scenarista Stevana Sremac

Snima se nastavak Zone Zamfirove

Film "Vrati se, Zone", koji je nastavak kultnog srpskog filma, snimaće se na Vlasinskom jezeru u filmskom gradu, koji se radi za ove potrebe i koji bi trebalo da u potpunosti odslika Niš iz 19. veka. Iako se danima spekuliše oko imena glumaca koji će zaigrati u nastavku, reditelj Jug Radivojević ne želi još da govori o imenima, ali kaže da će kompletna postava od 40 glumaca koji će igrati u filmu biti predstavljena 12. jula na Vlasini.

- Ne želim da komentarišem nagađanja na temu ko će biti Zona Zamfirova i ko će pevati naslovnu numeru. Nikakve informacije u javnosti do sada nismo davali u vezi sa podelom, jer želimo da svi u njoj imaju podjednak tretman. Na obali Vlasinskog jezera, 12. juna, održaće se jedan muzičko-scenski događaj koji je u stvari pozorišna prezentacija filmskog scenarija i kompletne glumačko-autorske ekipe - kaže reditelj Radivojević za "Novosti".

On nije želeo da odgovori na pitanje koliko glumaca iz prvog dela filma igra u nastavku, ali se pretpostavlja da će glumci koji su se u julu prošle godine pojavili na postavljanju kamena temeljca za izgradnju filmskog grada "Zona grad" naći pred kamerama: Milan Gutović, Nikola Simić, Radmila Živković, Milena Vasić i Milan Vasić.

Filmski projekat "Vrati se, Zone" predstavlja nastavak popularnog filma iz 2002. godine, koji je snimljen po delu Stevana Sremca u režiji Zdravka Šotre i koji je videlo 1,5 miliona gledalaca. Drugi deo filma radi se po tekstu "Zona Zamfirova - šta je bilo posle" koji je pod pseudonimom Stevana Sremac napisala Dušica Milanović Marika. Sredinom jula prošle godine najavljeno je da bi krajem maja ove godine trebalo da počne snimanje filma, međutim, kako nam je potvrđeno u lokalnoj samoupravi, procedura oko izgradnje filmskog grada usporila je završetak radova.


PRAVI SPEKTAKL

- Hteli smo da sve uradimo u skladu sa zakonom, pa je i u te namene osnovano preduzeće. U okviru "Vlasinskog leta", svi naši gosti će 12. jula uživati u jednom pravom spektaklu, a imaće priliku da vide kako izgleda Hadži-Zamfirov letnjikovac na jezeru i da upoznaju glumačku ekipu, koja će do filmskog grada stići u čamcima - kaže predsednik skupštine opštine Surdulica Novica Tončev.

 

Komentara: 0


#   Surdulica   Novica Tončev   snimanje   Zona Zamfirova   Jug Radivojević   Milan Vasić   Nikola Simić
@


 


[ Dodaj komentar ]