Južna Srbija Info

Iz „Sabteraneusa“ i „Enkoder Radija“ pozivaju Nišlije na veliku balkansku žurku u Zaječaru, portugalske tehno zvezde

rssBookmark and Share

Niš 15.11.2017. I. Antović

Bez imalo preterivanja, Zaječar će 2. decembra biti tehno prestonica istočne i južne Srbije!

Portugalska tehno zvezda A. Paul
Portugalska tehno zvezda A. Paul

Program u Hali sportova koncipiran je tako da publici na pamet neće pasti da propusti ma koji deo žurke, jer će im od kasnih večernjih časova do ranog jutra biti obezbeđen masivni zvuk sedmorice izvanrednih di-džejeva. Za uvodni set (od 22 sata) biće zaduženi mladi Vidraks i Filip Šindrić, dok će prvi „bek-tu-bek“ pripasti organizatorima, Ađiju iz beogradskog „Sabteraneusa“ i Milenku iz niškog „Enkoder Radija“, posle kojih će nastupiti jedan od osnivača tehno scene u Portugaliji, legendarni A.Paul. Da tempo ni nakon zvezde večeri ne posustane, pobrinuće se Spidi, osnivač čuvenog beogradskog „Laki Lajts LTD“-a, u završnom „bek-tu-beku“. do 6 izjutra sa još jednim osnivačem scene, ovoga puta slovenačke - Veztaksom.

Detaljne informacije o satnici i ulaznicama potražite na:

www.facebook.com/events/103267017068063/
www.ddtickets.rs/?A-Paul-Subbteraneus-B-day

Karte za tehno maraton u Zaječaru možete nabaviti u svim „Vin Vin“ radnjama na teritoriji cele Srbije, do 20. novembra po povlašćenoj ceni od 600 dinara, nakon čega će do 30. novembra koštati stotinu dinara više. Regularna cena ulaza tokom večeri biće 800 dinara.

Biografije:

A. Paul jedan je od najplodnijih i najtalentovanijih tehno umetnika na svetu. Sa više od dve decenije iskustva u di-džejingu i producentskim vodama predstavlja referencu u elektronskoj muzici, a tehno je njegova istinska strast. Glasovi publike obezbeđuju mu mu već nekoliko godina titulu najboljeg portugalskog tehno di-džeja, dok ga njegov jedinstveni zvuk, ukus i tehnika redovno pozicioniraju na nekim od festivalskih mega događaja i u najvažnijim evropskim klubovima. Prvu ploču objavljuje 1995, nakon čega stvara dva najznačajnija projekta iz '90-ih, etikete pod kojima izbacuje svoje naredne IP-jeve. Kasnije, 2005. godine, osnovao je novu izdavačku kuću, hrabar projekat sa najboljim tehno umetnicima iz čitavog sveta, uz neverovatnu reakciju di-džejeva i obožavalaca. A.Paul je objavio više od sto vinila, nekoliko CD miks kompilacija i remiksovao Advent, Bena Simsa, Orlanda Vorna, Dejmona Vajlda, DDž T-1000, Roberta Armanija, Dejva D Dramera, Priča, Majka Hemprisa, Spirosa Kalumenosa i mnoge druge.

Veztaks

Ako ste već imali zadovoljstvo da se upoznate sa njegovim miksevima i produkcijom, onda znate da Veztaks predstavlja tehno u najistančenijem obliku. Sve je počelo još ranih devedesetih, kada se pridružio rejv sceni koja je tek buknula u Sloveniji. Najpre kao posetilac žurki, a potom kao promoter i disk-džokej. Devedesete delom provodi uključen u tadašnju amsterdamsku tehno scenu, gde je, između ostalih projekata, holandskoj publici predstavio svoje dugogodišnje prijatelje, a sada glavne svetske umetnike - Umeka i Valentina Kancijanija.

Više od decenije nakon toga Veztaks važi za jednog od vodećih tehno umetnika koji gostuje širom Evrope, da bi se u poslednje vreme, uz sve poštovanje publike koje je stekao, prilično povukao sa scene. Iskustvo i reputacija dozvoljavaju mu da pažljivo bira sa kim i gde nastupa, tako da se našao u grupi retkih, povlašćenih umetnika koji radije hodaju sopstvenom stazom umesto da prate stado. Kako snažno veruje u to da među umetnicima i publikom mora da postoji izvestan stepen intimnosti da bi i žurka bila uspešna, više voli da nastupa u manjim prostorima, iako ga vrlo često možete čuti i na velikim događajima, pa čak i onima koji predstavljaju pravi izazov, poput zagrevanja publike na stadionu pre koncerata Dipeš Moud i Plesibo.

Spidi

Iako predstavnik mlađe generacije, Spidi je odavno delom a ne rečima opravdao svoju vrhunsku poziciju na sceni. Ne samo odličan di-džej i ne samo izuzetno talentovani producent, od 2010. godine organizator je serijala najuspešnijih andergraund zabava, koje su mu donele titulu jednog od najzaslužnijih ljudi za oživljavanje tehno scene u Srbiji. I dok je „Laki Rekords Šoukejs" ugostio veličine kakve su Dejv Klark, Adam Bejer, Kristijan Varela, Marko Bejli, Ben Sims, oko Spidijeve „Laki Lajt LTD" vinil etikete, pokrenute iste godine, okupljena su eminentna imena evropske i svetske scene: Varela, Klark, Mark Brum, Geri Bek, Marko Bejli, Džoel Mol, Aleksander Kovalski, Petar Dundov...

  Dr. Ađi, beogradski di-džej i producent kojeg Zaječarcima i ovom delu Srbije ne treba posebno predstavljati. Uvek je rado viđen gost, a Ađijev tehno sa uplivima minimal, progresiv i haus zvuka odlično je prihvaćen gde god da nastupa. Nebrojeno je materijala koje je od 2012. do danas objavio za više od petnaest etabliranih etiketa, a da je reč o izvanrednim izdanjima, potvrđuju Riči Hotin, Marko Karola, Džozef Kaprijati, Pako Osuna, Umek, Mesio Pleks/Metrik, Kristijan Varela, Nik Voren, Pedro Delgrado i mnogi drugi koji biraju Ađijevu produkciju za svoje nastupe širom sveta. Formiranje sopstvene izdavačke kuće „Sabteraneus“ bio je logičan sled u Ađijevoj uspešnoj karijeri.   

                                                                                                                              Nišlija Milenko je svoje ime, osim umećem miksovanja i pažljivim izborom muzike, bez imalo sumnje učvrstio promoterskim radom i organizacijom najkvalitetnijih tehno žurki u Nišu, koje redovno okupljaju publiku sa područja celog regiona. U di-džej vodama od 2003. svega dve godine kasnije okreće se i produkciji, što se osetno odrazilo na broj poziva za gostovanja ne samo u našoj zemlji, već i u regionalnim centrima Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. U klubovima i na festivalima, di-džej pult je, između ostalih, delio sa Dejvom Klarkom, Markom Bejlijem, Tomom Hedsom, Bilijem Nestijem, Petrom Dundovom i Aleksandrom Kovalskim.

 

Komentara: 0


#   Niš   Zaječar   Portugalija   DJ   žurka   elektronska muzika   tehno   Encoder   Ivana Antović
@


 


[ Dodaj komentar ]