Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Nišu nema ambrozije, ali se preporučuje oprez

rssBookmark and Share

Niš 26.07.2019. Južna Srbija Info

Javno komunalno preduzeće Medijana počelo je veliku akciju sređivanja i košenja prostora širom grada, koji nisu u redovnom Programu rada Medijane, ali su važni za građane, poput prostora između Tržnog centra Roda i Gabrovačke reke.

U Nišu nema ambrozije, ali se preporučuje oprez

Direktor JKP Medijana Dragoslav Pavlović kaže da je u ovom trenutku najvažnije da ambrozije, kao biljke sa alergenima opasnim po zdravlje ljudi, na prostorima urbanog dela Niša nema, i da nema ni  informacija da je bilo gde  u gradu uočeno njeno prisustvo.

Pavlović poziva građane da, ukoliko posumnjaju da se na nekom prostoru ima biljaka koje liče na ambroziju, pozovu JKP Medijana i prijave svoju sumnju.

”Ekipe sektora zelenilo odmah će obići prijavljenu lokaciju i u slučaju da ima sumnjivih biljaka, ukloniće ih”, rekao je Pavlović i naglasio da je saradnja građana i komunalnih preduzeća u ovakvim situacijama od velike  važnosti.

”Mi imamo ograničene kapacitete, ali nakon što smo u prethodnom periodu pokosili i uredili 99 odsto javnih površina i međublokovskih prostora koji su u našem Programu rada, sada imamo mogućnosti da, u slučaju potrebe, intervenišemo i na drugim lokacijama koje nisu u sklopu naših redovnih aktivnosti. Glavni cilj ove akcije je smanjenje količine alergena u vazduhu koji mogu da ugroze zdravlje naših sugrađana”, rekao je Pavlović.

Brojevi telefona na koje građani mogu prijaviti postojanje ambrozije su 0800 018 002 i 018 250 125, a problem se može i putem mobilne aplikacije Eko Lovac.

Komentara: 0


#   Niš   Mediana JKP   zdravlje   Dragoslav Pavlović   alergija   ambrozija
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima