Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Irski Rajan er (Ryanair) počinje da leti iz Niša?

rssBookmark and Share

18.04.2016. Južna Srbija Info

Najveći niskobudžetni, ali i kontraverzni avio - prevoznik Ryanair iz Irske i jedan od najvećih u EU, sa sedištem u Dablinu, održaće u sredu 20. aprila, konferenciju za novinare, povodom početka saradnje sa aerodromom "Konstantin Veliki" u Nišu.

Foto: Ryanair
Foto: Ryanair

"Početkom prošle nedelje gradonačelnik Niša, Zoran Perišić najavio je za sledeću nedelje novo iznenađenje ne želeći pritom da zarad dobre poslovne politike otkriva o kojoj avio-kompaniji je reč", piše Fly from Niš.

Rajan er je irska niskotarifna avio-kompanija sa sedištem u Dablinu. Ubraja se kako u najveće evropske niskotarifne avio-prevoznike tako u najuspešnije avio-kompanije sa svojih 362 linija u 22 države. Veliki razvoj kompanije je usledio posle deregulacije aviosaobraćaja u Evropi 1997. Kompanija spada u jednu od najkontroverznih avio-prevoznika. Dok je na jednu stranu hvaljena za svoje konzekventno poslovanje koje donosi putniku niske cene, na drugoj strani je kritikovana od strane sindikata zbog ponašanja prema zaposlenima, skrivenim taksama i dodatnim naplatama za putnike.

Glavna baza je aerodrom London-Stensted sa koga Rajaner ima 88 linija. Pored toga kompanija ima sledeće dodatne baze: Brisel-Šarloa, Dablin, Frankfurt-Han, Glazgov, Koventri, Kork, Liverpul, Milano, Marselj, Piza, Rim, Šanon, Štokholm-Skavasta, Žirona

Rajaner je kompanija koja isključivo leti na sporedne aerodrome, gde su troškovi usluga znatno manji nego na velikim aerodromima.

Korišćene informacije iz Vikipedije

Komentara: 0


#   Zoran Perišić   aerodrom   letovi   aerodrom Konstantin Veliki     Rajan er   Dablin   Irska
@ProfdrPerisic @NisAirport @Ryanair @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima