Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Izuzetno posećan Sajam zapošljavanja u Prokuplju

rssBookmark and Share

Prokuplje 22.05.2019. Južna Srbija Info

Drugi u ovoj godini Sajam zapošljavanja, održan je juče u Prokuplju, u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Izuzetno posećan Sajam zapošljavanja u Prokuplju

Poslodavci sa teritorije Topličkog okruga ponudili su oko 400 radnih mesta, a najviše radnika, oko 200, zaposliće kompanije “Leoni” i “Bizlink”.

-Sajmovi su se pokazali kao veoma efikasni, jer nezaposlena lica imaju priliku da kontaktiraju sa poslodavcima, upoznaju se sa poslom koji se nudi i dostave svoje biografije. Danas je 35 poslodavaca ponudilo veliki broj radnih mesta, a što se tiče zanimanja, traženi su radnici u proizvodnji, vozači, metalostrugari, zavarivači, ali i mašinski i elektroinženjeri, menadžeri, programeri. Sajam je prilika da nezaposlena lica nađu posao, ali i pogodnost za poslodavce koji na osnovu prijava, mogu da traže radnike kada se ukaže potreba za određenim zanimanjem, kazala je direktorka NSZ Prokuplje Ana Đorđević i dodala da je ove godine na evidenciji NSZ Prokuplje broj nezaposlenih manji za 1600, u odnosu na isti period prošle godine.

Član Gradskog veća za privredu i lokalni ekonomski razvoj, Maja Bašić, iskazala je zadovoljstvo zbog organizacije još jednog ovakvog Sajma u ovoj godini.

-Drago mi je što vidim da je ovde prisutan veliki broj privrednika, koji će uposliti mlade ljude. Tako će oni ostati ovde i u svom rodnom mestu živeti i formirati porodice. Inače, Grad Prokuplje je Lokalnim akcionim planom zapošljavanja izdvojio 20 miliona dinara za sprovođenje programa i aktivnih mera zapošljavanja u ovoj godini, naglasila je Bašić.

Na Sajmu su uručena i rešenja o dodeli subvencija za samozapošljavanje. Sredstva, u iznosu od 200.000 dinara, dodeljena su nezaposlenim licima koja žele da pokrenu sopstveni biznis, dok je 220.000 opredeljeno za zapošljavanje lica koja su tehnološki višak, a 240.000 za lica sa invaliditetom.

Komentara: 0


#   Prokuplje   NSZ (tržište rada)   Ana Đorđević   Sajam zapošljavanja   tehnološki višak
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima