Južna Srbija Info

Izmena koja Fejsbuk košta više od tri milijarde dolara

Bookmark and Share

14.01.2018. Indipendent, RTS

Odluka Marka Zakerberga da se „Fejsbuk“ vrati na staro izdanje, odnosno da se umesto reklama u njuz fidu gledaju objave prijatelja, koštala ga je oko 3,3 milijarde dolara, a vrednost deonica te kompanije pala je za oko 4,4 odsto.

Izmena koja Fejsbuk košta više od tri milijarde dolara

Britanski Indipendent piše da je, nakon što je Fejsbuk u četvrtak objavio promene, vrednost deonica već u petak opala na berzi.

Forbs je izračunao da će ovaj potez Marka Zakerberga koštati 3,3 milijarde dolara, što je oko 4,4 odsto njegovog ukupnog ličnog bogatstva.

Zakerberg je kao razloge za ovu izmenu naveo da je želeo da na sajtu prioriteti budu postovi prijatelja i porodice, a ne poslovi i brendovi.

„Stvorili smo Fejsbuk kako bi pomogli ljudima da ostanu povezani i da postanemo bliži sa ljudima koji su nam važni. Ali u poslednje vreme dobili smo povratne informacije od naše zajednice da javni sadržaji, kao što su objave kompanija, brendova i medija, zagušuju privatne trenutke koji nas vode uzajamnom povezivanju“, rekao je Zakerberg.

U kompaniji Fejsbuk rekli su da su uvereni da je promena dugoročno isplativa i da im je najvažnija sreća korisnika koji žele više objava prijatelja, a manje lažnih vesti i plaćenog sadržaja.

Komentara: 0


#   akcije (fin.)   Fejsbuk   društvene mreže   mediji
@facebook @


 


[ Dodaj komentar ]