Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Jura počela da gradi novi pogon u Leskovcu

rssBookmark and Share

Leskovac 23.04.2016.

Počeli su pripremni radovi na izgradnji nove fabrike za proizvodnju električnih kablova „Jura“.

Jura počela da gradi novi pogon u Leskovcu

Na ovom prostoru koji je donedavno bio zapušten, za 6 meseci nići će novi pogon u kojem će u početku raditi od 700 do 1 000 novih radnika. Da bi investitor i formalno bio uveden u posed najpre je bio dužan da gradu preda bankarske garancije na iznos procenjene vrednosti zemljišta koje dobija, a to je 114 miliona dinara.

Inače grad je, uz pomoć republičke vlade, kupio dva preduzeća u stečaju, DP Jugekspres i DP Sintetika, za šta je izdvojeno 70 miliona dinara. Leskovac je prvi grad u Srbiji koji se odlučio na ovakav potez koji podrazumeva kupovinu imovine preduzeća koja su u stečaju i ustupanje investitorima. Na osnovu toga, lokalna samouprava je bez naknade ustupila korejskoj Juri zemljište od 37.217 kvadratnih metara.

– Početak pripremnih radova na izgradnji novog pogona kompanije „Jura“ dokazuje da se naš rad na stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta isplati i da izlazimo u susret svim investitorima kako bismo intezivirali ulaganje u Leskovac, kazao je danas prilikom posete gradilištu gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović.

leskovackevesti.rs

Komentara: 0


#   Leskovac   Goran Cvetanović   Jura   fabrika   izgradnja   lokalna samouprava
@CvetanovicG @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima