Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nepoštovanje dogovora ŠIK Kopaonika i Simpo Šik-a u Kuršumliji

rssBookmark and Share

30.01.2014. RTS

Zbog nepotpisivanja Aneksa ugovora o međusobnim odnosima ŠIK Kopaonika i Simpo Šik-a u Kuršumliji, koji je pre dva meseca dogovoren u Ministarstvu privrede, stotinak radnika Kopaonika, ponovo je blokiralo upravnu zgradu Simpo ŠIK-a.

Nepoštovanje dogovora ŠIK Kopaonika i Simpo Šik-a u Kuršumliji

Dok oni insistiraju na poštovanju dogovorenog, u Simpu odgovaraju da se njihovi zahtevi još uvek razmatraju.

Za trenutnu pat-poziciju radnici optužuju poslovodstvo Simpo ŠIK-a, kojem su zabranili ulaz u upravni zgradu, do potpisivanja Aneksa ugovora, kojim bi bio rešen i njihov status.

"Rečeno je da svi radnici ŠIK Kopaonika budu situirani, da se zaposle", kaže predsednik sindikata ŠIK Kopaonika u Kuršumliji Dragoslav Jevremović. "Ova firma mora da radi, ima kapaciteta, ima mogućnosti, ali i dan-danas ta naša agonija traje."

I za rukovodstvo ŠIK Kopaonika krivac je isti. Oni tvrde da, suprotno preuzetim obavezama, Simpo opstruiše promene Ugovora o zakupu pogona u Kuršumliji i zapošljavanje preostalih radnika.

"Zadnji je predlog poslat 20. decembra, da se 92 radnika uposle, osam radnika bi ostala u ŠIK Kopaoniku i obavljala poslove za njihove potrebe, kao i da Simpo ŠIK plaća zakupninu", kaže Straimir Đokić, iz ŠIK Kopaonika Kuršumlija. "Simpo na taj predlog niti je odgovorio, niti je želeo da razgovara."

U pisanom saopštenju za medije, Simpo demantuje ove navode i ističe da je u toku razmatranje i usaglašavanje stavova dve strane, precizirajući da su, prema njihovom mišljenju, ostale samo sitnice, koje brzo mogu biti dogovorene.

Ministarstvo privrede upozorilo je obe strane na posledice koje mogu nastati zbog nepotpisivanja Aneksa ugovora o zakupu, za koji je rok istekao 6. decembra.

video...

Komentara: 0


#   Simpo   Šik   Simpo Šik   Ministarstvo privrede
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima